Fudbaleri Sandžaka iz Njujorka na pragu velikog uspjeha: Odlučujuća utakmica u nedjelju

Sandžak NYC trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli Cosmopolitan 2 Division sa osvojenih 18 bodova, dok njihov rival ima bod više. Ukoliko pobijede, u plej ofu će igrati sa ekipom Japana, koji je trenutno na drugoj poziciji

Tri godine nakon što su počeli da se takmiče, fudbaleri Sandžaka NYC su na pragu velikog uspjeha. U nedjelju igraju odlučujuću utakmicu protiv Central Park Rengers Red za baraž i plasman u Prvu Cosmopolitan Soccer ligu.

Sandžak NYC trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli Cosmopolitan 2 Division sa osvojenih 18 bodova, dok njihov rival ima bod više. Ukoliko pobijede, u plej ofu će igrati sa ekipom Japana, koji je trenutno na drugoj poziciji.

Fudbaleri menadžera Kemala Hota su optimisti pred ovaj duel, a očekuju da će i veliki broj naših ljudi doći da ih podrži.

“Mi smo tim koji uvjek igra na pobjedu, na gol više, ne znamo da kalkulišemo. S obzirom da smo nakon tri godine mukotronog rada došli u poziciju da kucamo na vrata prve lige, nemamo drugi izbor osim pobjede”, kaže Hot.

Iako mlad klub, FC Sandžak NYC u svojoj vitrini već ima pehar pobjednika State Cup New Yorka.

„Svako ko nas je potcijenio polomio je zube. Kao tim sa odigranih 70 utakmica imamo skor od 60 pobjeda, 5 remija i 5 poraza, od kojih su dva u kupu i 3 u prvenstvu. Istoriski uspjeh smo napravili, 10 igrača je povrijeđeno, bukvalno čitav kostur tima, ali to nas nije pokolebalo. Pobjedom u nedjelju izbićemo na drugu poziciju, ako Bog da”, kaže Hot.

FC Sandžak NYC ima prvi i drugi tim sa 45-50 igrača na rosteru, kao i ljude i familije koje dolaze u velikom broju na njihove utakmice.

Prvi tim vode Kemal Hot, Bajram Julević i Admir Ciriković, dok o rezervnom timu brinu Albert Kolenović, Adis Purišić, Mizo Purišić i Safet Džaferović.

“Tu su i sponzori bez kojih naš rezultat nikad ne bi bio tako dobar. Pomenuo bih Rocco Steakhouse, Cafe Bubamara, Stellar Management, Euro Market, A/A (Ago Kolenović) BANA, kao i Murata Jasavića i Bajrama Julevića koji su nam donirali u novcu i opremi, a tu su u brojni drugi koji su nas novčano pomogli”.

Prvi tim čine Arslan Dacić, Medin Čekić, Mesih Čekić, Ramo Čekić, Fazlija Nurković, Emir Baković, Apelete Amehon, Elvedin Čekić, Amer Hot, Mirza Hot, Caruso Anthony, Darko Drinčić, Jasmin Džurlić, Asmir Ivanović, Florent Jupa, Almas Kojić, Adil Laličić, Esad Mačkić, Agim Mujaj, Haris Orahovac, Florent Papuqi, Haris Šabović, Mirza Šabović, Adil Selimović, Ammar Todić i Esmir Vučetović.

Rezervni tim: Akay Nuredini, Alessawi Kadhim, Demir Dacić, Albert Kolenović, Elmir Mačkić Elmir, Leonard Castro, Safet Džaferović, Alija Hodžic, Elvian Luković, Jimenez Jesus, Bajram Krcić, Elvis Luković, Ermin Mačkić, Alen Mrkulić, Mersim Mistafić, Ujkan Novović, Adis Purišić, Mirzet Purišić, Semir Purišić, Sulejman Redžepagić, Fero Šabović i Meldin Srdanović.

Odlučujuća utakmica se igra u nedjelju, u 16 sati.

FC Sandžak NYC – Central Park Rengers Red

Randall’s Island Field #74

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!