Brutalna lekcija: Amerikanci se klanjaju Dončiću, zar je moguće da je ovo uradio? (VIDEO)

Pobjednički sastav predvodio je Luka Dončić (39 poena), dok Clippersima nije pomogla ni sjajna partija Kawhija Leonarda (41) da izbjegnu poraz. Slovenac je imao i nekoliko odličnih poteza. Jedan od njih je probijanje kroz cijelu odbranu Clippersa i brutalno zakucavanje, a potom i igra jedan na jedan sa Kawhijem koji važi za jednog od najboljih defanzivaca lige

Dallas Mavericksi su udvostručili prednost u seriji na 2-0 protiv Los Angeles Clippersa, nakon što su slavili i u drugoj utakmici na parketu Staples Centera.

Gosti iz Teksasa su imali prednost većim dijelom meča, sedam minuta prije kraja vodili sa 101:114, ali kalifornijski tim je smanjio na 116:120 u finišu. Ipak, kad je Tim Hardaway Junior pogodio trojku za 116:123 na ulasku u posljednji minut, bilo je jasno ko će pobijediti. Dallas je na kraju slavio sa konačnih 121:127.

Pobjednički sastav predvodio je Luka Dončić (39 poena), dok Clippersima nije pomogla ni sjajna partija Kawhija Leonarda (41) da izbjegnu poraz, piše novi.ba.

Slovenac je imao i nekoliko odličnih poteza. Jedan od njih je probijanje kroz cijelu odbranu Clippersa i brutalno zakucavanje, a potom i igra jedan na jedan sa Kawhijem koji važi za jednog od najboljih defanzivaca lige.

Foto: Printscreen/Z. Hughlights

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!