Jedina Crnogorka koja u SAD vozi šleper: Valentina Nedović Đokić ruši predrasude o muško-ženskim poslovima (VIDEO)

Na put, priča, kreće prije svitanja, a gotovo pola dana provede u šleperu. “Imam 11 sati vožnje i 10 sati odmora u tih 11 sati i pauzu po pola sata. Imam vremena jer u tim truck stopovima imate mašine za pranje veša, restorane, male medicinske ambulante… Počinjem ujutru do 5 i radim do 5-6 popodne. Nedjeljno se desi da vozim 4.500 – 5.000 milja. U kilometrima to je oko 7-8 hiljada km nedjeljno”, kaže Nedović Đokić

Upoznajte Valentinu Nedović Đokić koja vlada američkim putevima i time ruši predrasude o muško – ženskim poslovima.

Već godinu i po dana ova 45-godišnjakinja vozi šleper dužine oko 25 metara i ona je, kako kaže, jedina Crnogorka sa tim zanimanjem u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Posljednjih godinu dana Valentina Nedović Đokić ne odvaja se od volana šlepera. Iako je cijelog života radila kao frizerka, pandemija koronavirusa natrejala je da hljeb zaradi na drugi način.

“Moj brat je u ovom poslu i, zahvaljujući njemu, imam podršku. Pitao me: ‘Zašto se ne oprobaš da voziš kamion, ti si izuetan i hrabar vozač?’”, ispričala je ona za TV Vijesti.

Razmislila je i shvatila da je u tom poslu je dobra zarada i da ne može da ostane bez posla, jer, kaže, kada bi u Americi stao transport stala bi cijela Amerika.

Iako je dokazala da je hrabra, Valentina ističe da joj u početku nije bilo svejedno.

“Duge su relacije, srijećem različite ljude, ima žena, ali ne tako veliki broj. Jako je težak i stresan posao i ima različitih profila vozača. U svakom slučaju moram da razmišljam i o sebi i o njima, jer je veliki rizik”, ističe Nedović Đokić.

Na put, priča, kreće prije svitanja, a gotovo pola dana provede u šleperu.

“Imam 11 sati vožnje i 10 sati odmora u tih 11 sati i pauzu po pola sata. Imam vremena jer u tim truck stopovima imate mašine za pranje veša, restorane, male medicinske ambulante… Počinjem ujutru do 5 i radim do 5-6 popodne. Nedjeljno se desi da vozim 4.500 – 5.000 milja. U kilometrima to je oko 7-8 hiljada km nedjeljno”, kaže Nedović Đokić, prenosi portal vijesti.me.

Bez obzira na to što je prilično naporno, ona je svoj posao vrlo brzo zavoljela.

“Ovo je za mene bio jedan veliki izazov. Sviđa mi se ovaj posao, idete svuda po Americi, upoznajte nove kulture, što je za mene dobro, jer sam znatiželjna, želim da znam više”.

I mada je zanimljivo i drugačije, Valentina ipak priželjkuje da američke drumove nekada zamijeni crnogorskim i da se vrati prvoj ljubavi i otvori svoj salon.

Foto: Printscreen

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!