Slovenija: Uhapšeno 60 članova kavačkog klana, među njima visokorangirani pripadnici kriminalne grupe

Kako navodi, uhapšeni su optuženi za trgovinu drogom i oružjem. Slovenačka policija, u saradnji sa stranim bezbjednosnim službama, uhapsila je prije oko nedjelju dana više osumnjičeni u području Ljubljane, Maribora, Kranja i Kopra i sprovela pretrese u 23 kuće. Grupa je potom prodavala drogu u Sloveniji, ali i “izvozila” u Austriju i Njemačku

Slovenačka policija uhapsila je oko 60 osoba, osumnjičenih da su članovi kavačkog klana, međunarodne kriminalne grupe sa sjedištem u Crnoj Gori, koji ima ogranak i u Sloveniji, a djeluje i u Srbiji i drugim evropskim državama, javlja danas slovenačka Večer.

Kako navodi, uhapšeni su optuženi za trgovinu drogom i oružjem.

Slovenačka policija i kancelarija vrhovnog državnog tužilaštva saopštili su da je nedavno otkriven slovenački ogranak kavačkog klana, aktivan od 2018. godine, prenosi STA.

Slovenačka policija, u saradnji sa stranim bezbjednosnim službama, uhapsila je prije oko nedjelju dana više osumnjičeni u području Ljubljane, Maribora, Kranja i Kopra i sprovela pretrese u 23 kuće.

Šestoro osumnjičenih je privedeno, a vjeruje se da je riječ o osobama na visokim pozicijama u ovoj organizaciji.

Prema nezvaničnim informacijama Večera, kriminalna grupa navodno je, na nedjeljnom nivou, krijumčarila više kilograma različitih narkotika iz Holandije i Španije, prenosi Blic.

Grupa je potom prodavala drogu u Sloveniji, ali i “izvozila” u Austriju i Njemačku.

Postojala je i podjedinica za trgovinu drogom sa Italijom, dok je najveći dio trgovine oružjem navodno vršen između Slovenije, Srbije, Slovačke i Holandije.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!