Savez Crnogoraca Hrvatske: Dijaspora i iseljenici da se ne odazivaju na poziv Hadžića za proslavu Dana nezavisnosti, već na poziv “Svi na Lovćen 21. maja!”

Odmah da Vam kažemo, ne radite to radi istinske proslave Dana nezavisnosti Crne Gore. Perfidno to radite, kao što to rade prvaci GP URA i Demokrate Crne Gore koji zlorabe povjerenje nezadovoljnih, ali poštenih ljudi, odanih Crnoj Gori i njenim građanskim tekovinama. Budući vidimo Vaše ambicije, a i znamo po čijem ste nalogu došli na čelo Uprave za saradnju sa dijasporom–iseljenicima i čiju politiku morate provoditi, potpuno su nam jasne Vaše namjere i krajnji ciljevi, kazao je Radović

Na našu žalost, nijesmo se nadali od najvećeg broja učesnika programa manifestacije, koje ste najavili, da će tako nešto prihvatiti

Poštovani gospodine Seide Hadžiću, v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima,

ako ste istinski mislili organizovati manifestaciju za dijasporu i iseljenike, koja veliča i slavi 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore, bilo bi primjereno da ste takvu manifestaciju organizovali u nekoj od proevropskih, prijateljskih zemalja prijema crnogorske dijaspore i iseljenika. Takođe, kolik značaj pridajete ovoj manifestaciji vidi se iz Vašeg poziva ili obavijesti… zapravo, ne znamo kako ovo nazvati!?

Za one koji nijesu imali prilike da ga vide, evo Vašeg poziva

„Crna Gora se ne voli mahanjem, nego radom i znanjem

Uprava za saradnju sa dijasporom organizuje u Dvorcu Petrovića na Kruševcu, u Podgorici, u četvrtak, 20. maja 2021. godine u 19 časova, povodom 15 godina nezavisnosti Crne Gore, skup pod nazivom „Crna Gora se ne brani mahanjem, nego radom i znanjem“.

U okviru skupa biće održana i promocija knjiga akademika prof. dr Šerba Rastodera, a među učesnicima će biti i princ Nikola Petrović,  akademik prof. dr Ferid Muhić iz Skoplja, akademik prof. dr Đorđe Borozan, prof. dr Bojka Đukanović, prof. dr Nebojša Vučinić, prof. dr Mladen Vukčević, prof. dr Branislav Radulović, mr Novak Adžić i urednik i kolumnista Balša Brković.“

Odmah da Vam kažemo, ne radite to radi istinske proslave Dana nezavisnosti Crne Gore. Perfidno to radite, kao što to rade prvaci GP URA i Demokrate Crne Gore koji zlorabe povjerenje nezadovoljnih, ali poštenih ljudi, odanih Crnoj Gori i njenim građanskim tekovinama. Budući vidimo Vaše ambicije, a i znamo po čijem ste nalogu došli na čelo Uprave za saradnju sa dijasporom–iseljenicima i čiju politiku morate provoditi, potpuno su nam jasne Vaše namjere i krajnji ciljevi.

Na našu žalost, nijesmo se nadali od najvećeg broja učesnika programa manifestacije, koje ste najavili, da će tako nešto prihvatiti. Mahom su to ljudi koje je dijaspora i iseljenici s punim povjerenjem i najvećim uvažavanjem pozivala i rado slušala tih devedesetih godina, sve do stjecanja nezavisnosti, a neke i do današnjih dana. No, svakojaka iznenađenja su moguća pa evo i ova.

Dakle, niti jedne jedine riječi o sadržaju manifestacije kojom se obilježava jubilarna, petnaesta, godišnjica Dana nezavisnosti Crne Gore, jednoga od najznačajnijih datuma u istoriji Crne Gore i njenih naroda.

Kao što je neprimjeren cjelokupan rad i djelovanje ove vlasti i Vlade Crne Gore, tako je neprimjerena i ova Vaša najava jubilarne proslave 21. maja.

Vjerujte, dijaspora i iseljenici znaju kako se, na kojem nivou i sa kojim sadržajem organiziraju jubilarne državne obljetnice, a kako promocije knjiga.

Koristim ovu priliku da pozovem dijasporu i iseljenike koji baštine tekovine 21. maja 2006. godine da se ovom i ovakvim pozivima ne odazivaju.

Draga i cijenjena dijasporo i iseljenici, ko god je u mogućnosti, odazovite se pozivu „SVI NA LOVĆEN 21. MAJA“.

Ljubo Radović, sekretar Saveza Crnogoraca Hrvatske i član predsjedništva Saveza dijaspore i iseljenika Crne Gore

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!