Edin Džeko ispisao jednu od najljepših fudbalskih priča ove sezone (VIDEO)

Italijan je povukao kontru i probio lijevu stranu, uspio da centrira i uz malo sreće pronašao Džeka. Rasni golgeter iskoristio je zicer bez problema i krenuo u proslavu. U oktobru 2018, tada 15-godišnji Calafiori teško se povrijedio na jednoj utakmici Lige šampiona za mlade. Nastavak karijere bio mu je upitan. Džeko je tada svoj hat-trick u Ligi šampiona protiv Viktorije Plzen posvetio mladom Calafioriju. Pozirao je s njegovim dresom i bio mu velika podrška

Roma je izbacila Ajax u četvrtfinalu Lige Evrope rezultatom 3:2 i za finale će se boriti protiv Manchester Uniteda.

U uzvratnoj utakmici u Rimu završeno je 1:1, a jedan od Rominih junaka je bivši kapetan Edin Džeko. Bh centarfor u je 72. minutu  da gol za 1:1 nakon što je Ajax opasno prijetio preokretom. Vodili su Holanđani od 49. minuta golom Briana Brobbeyja, a u 56. Dušanu Tadiću je VAR poništio gol.

Džeko je spasao stvar i to na asistenciju 18-godišnjeg lijevog beka Riccarda Calafiorija.

Italijan je povukao kontru i probio lijevu stranu, uspio da centrira i uz malo sreće pronašao Džeka. Rasni golgeter iskoristio je zicer bez problema i krenuo u proslavu.

To je postala jedna od najljepših fudbalskih priča ove sezone.

Naime, u oktobru 2018, tada 15-godišnji Calafiori teško se povrijedio na jednoj utakmici Lige šampiona za mlade. Nastavak karijere bio mu je upitan. Džeko je tada svoj hat-trick u Ligi šampiona protiv Viktorije Plzen posvetio mladom Calafioriju. Pozirao je s njegovim dresom i bio mu velika podrška, piše Index.hr.

Tri godine kasnije Calafiori i Džeko zajedno su srušili Ajax za veliko evropsko ostvarenje. Calafiori je asistencijom poslužio Džeku, a Roma izborila završnicu Lige Evrope.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!