Haos u Italiji zbog koronavirusa: Nema zaštitnih maski, police u radnjama prazne… (VIDEO)

U nekoliko italijanskih manjih mjesta u regijama Lombardija i Veneto, gdje živi ukupno oko 50.000 stanovnika, na snazi je strogi karantin. Zatvorene su prodavnice, restorani, barovi, odložena su karnevalska slavlja, sportski turniri i sve vrste okupljanja, zatvoreni su vrtići, škole… Ne vozi čak ni javni prevoz

Foto: Printscreen (Twitter/Europian Union Club)

Italija se iznenada suočava sa sve većim brojem oboljelih od koronavirusa od kojeg je već umrlo sedam osoba, a u određenim oblastima zemlje stanovnici se suočavaju s vanrednim okolnostima.

U nekoliko italijanskih manjih mjesta u regijama Lombardija i Veneto, gdje živi ukupno oko 50.000 stanovnika, na snazi je strogi karantin.

Zatvorene su prodavnice, restorani, barovi, odložena su karnevalska slavlja, sportski turniri i sve vrste okupljanja, zatvoreni su vrtići, škole… Ne vozi čak ni javni prevoz.

Zaštitnih maski već odavno nema u brojnim italijanskim apotekama, a stanovnici Lombardije, koja se smatra žarištem koronavirusa u Evropi, stajali su satima u redu za supermarket kako bi kupili namirnice, ali police u radnji bile su prazne, piše “Avaz”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!