Marković: Crkva u Crnoj Gori se stavlja iznad države, ne priznajući njenu suverenost i nezavisnost

To je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo u civilizovanom svijestu, kazao je premijer na sastanku sa delegacijom Evropskog parlamenta koju je predvodio predsjednik Odbora za građanske slobode, pravdu i unutrašnje poslove Vladimir Bilčik

Foto: GOV.ME

Predsjednik Vlade Duško Marković kazao je da se Crkva u Crnoj Gori stavlja iznad države, ne priznajući njenu suverenost i nezavisnost, i iskazujući ambiciju da odlučuje o političkim akterima, odnosno da utiče na izbor vlasti.

„To je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo u civilizovanom svijetu”, kazao je premijer na sastanku sa delegacijom Evropskog parlamenta koju je predvodio predsjednik Odbora za građanske slobode, pravdu i unutrašnje poslove Vladimir Bilčik.

Marković je u tom kontekstu iskazao odlučnost državnih organa da očuvaju mir i stabilnost kao i svaki put za proteklih trideset godina, poštujući pri tome slobode svakog građanina, ali i čuvajući ustavni i demokratski poredak.

Premijer je upoznao sagovornike sa strateškim politikama Vlade, odličnim ekonomskim pokazateljima koji podrazumijevaju, između ostalog, odličan privredni rast, među vodećima u Evropi, visok nivo direktnih stranih investicija, porast broja turista i smanjenje nezaposlenosti te sa našom evropskom agendom.

„Crna Gora razumije evropski kontekst i da radi u skladu sa svojim opredjeljenjima moderne zemlje koje se demokratski i ekonomski razvija kao dio Evrope“, kazao je, saopšteno je iz Vlade.

Poslanike Evropskog parlamenta zanimala su i pitanja zaštita životne sredine, dalje saobraćajne povezanosti, prije svega u okviru evropskih transportnih koridora, i Berlinski proces.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!