Potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj: Zaražen muškarac koji je boravio u Milanu

On u ovom trenutku pokazuje blaže znakove bolesti i nadamo se da će tako i ostati. Međutim, ovim činom detekcije virusa u našem prostoru podižemo stepen naše pripreme i odbrane te mjera koje preduzimamo. Koncentrisaćemo se na kontakte koje je mladić ostvario i postupati prema njima na adekvatan način, rekao je ministar zdravlja Vili Beroš

Ilustracija (Foto: Printscreen)

Potvrđen je jedan slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.  

“Riječ je o mlađem čovjeku, nalazi se u Klinici za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’ u Zagrebu”, potvrdio je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Nacionalnog stožera civilne zaštite u zgradi Vlade.

Kazao je da je hospitaizovani muškarac bio u Milanu, da je izolovan i da je u dobrom stanju.

“On u ovom trenutku pokazuje blaže znakove bolesti i nadamo se da će tako i ostati. Međutim, ovim činom detekcije virusa u našem prostoru podižemo stepen naše pripreme i odbrane te mjera koje preduzimamo. Koncentrisaćemo se na kontakte koje je mladić ostvario i postupati prema njima na adekvatan način”, rekao je ministar zdravlja Vili Beroš.

Poručio je da Hrvatska ulazi u višu fazu pripravnosti, a njen zdravstveni sistem ima sve mogućnosti odgovora.

“Riječ je o bolesti koja je po kliničkim karakteristikama slična gripu i ne očekuju se veće komplikacije od sličnih infekcija gripe”, ustvrdio je Beroš dodajući da je zdravstveni sistem spreman.

U međuvremenu se javnosti obratio i direktor KBC Rijeka koji je izvijestio o stanju devetoro Hrvata koji su hospitalizovani nakon povratka iz Italije, piše Index.hr.

Njihovi rezultati testiranja se još čekaju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!