Napadnut internat Bogoslovije, prijećeno đacima, vrijeđani na nacionalnoj i vjerskoj osnovi

„Pomenuti nasilnici su prijetili đacima, vrijeđali ih na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, fizički nasrtali i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili preko puta ulice i zapalili u njima vatru“, navodi se u dopisu. Kako su kazali iz Cetinjske bogoslovije, oni su se zatim udaljili u pravcu hotela “Grand” i centra grada, uz povike da će ponovo doći narednih noći

Grupa od desetak osoba nasrnula je noćas, dva sata poslije ponoći, na zgradu internata Cetinjske bogoslovije, prijetila đacima i vrijeđala ih na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, saopšteno je iz te obrazovne ustanove.

Iz Cetinjske bogoslovije, u dopisu ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, naveli su da su te osobe napadači uzvikivale psovke, prijetile i lomile školski inventar.

„Pomenuti nasilnici su prijetili đacima, vrijeđali ih na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, fizički nasrtali i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili preko puta ulice i zapalili u njima vatru“, navodi se u dopisu.

Kako su kazali iz Cetinjske bogoslovije, oni su se zatim udaljili u pravcu hotela “Grand” i centra grada, uz povike da će ponovo doći narednih noći.

Iz te obrazovne ustanove rekli su da su svi detalji tog slučaja prijavljeni cetinjskoj policiji jutros oko deset sati i 20 minuta.

Kako su naveli iz Cetinjske bogoslovije, dežurni profesor nije momentalno pozvao policiju.

„I to je vjerovatno njegov propust, mada, s obzirom na okolnosti, može biti razumljivo da je i sam čekao da ta neprijatnost prođe, vjerujući da će se završiti bez težih posljedica“, piše u dopisu, prenosi rtcg.me.

Iz Cetinjske bogoslovije kazali su da se Sekuloviću ne bi obraćali da nije bilo prijetnji o ponavljanju napada.

„Drugi razlog što Vam se obraćamo je želja i poziv, naročito upućen cetinjskom građanstvu, da tenzije nastale političkim i medijskim manipulacijama i neosnovanim prozivanjem i kritikovanjem Srpske pravoslavne crkve sa najviših državnih adresa, ne bi smjele da negativno utiču na vladanje naše omladine i kvare javni red i mir“, piše u dopisu.

Dodaje se da Uprava Cetinjske bogoslovije ne pamti da se takav napad na đake desio u posljednjih desetak godina, niti je, kako se dodaje, od strane đaka ili njihovih vršnjaka sa Cetinja, bilo ikakvih povoda za tako nešto.

„Uvjereni da ćete preduzeti sve iz Vaše nadležnosti što bi preduprijedilo ponavljanje takvih incidenta, srdačno Vas pozdravljamo“, zaključuje se u dopisu upućenom Sekuloviću.

 

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!