Mitropolit Mihajlo u CD-u: Genocid u Srebrenici treba izučavati u školskim udžbenicima (VIDEO)

Gostovanje mitropolita Mihajla, vrhovnog poglavara Crnogorske pravoslavne crkve, u Centralnom dnevniku Face TV-a, izazvalo je veliku pažnju u regionu. Danas su brojni mediji prenosili njegove izjave o aktuelnim pitanjima, a mi objavljujemo čitav snimak intervjua

Gostovanje mitropolita Mihajla, vrhovnog poglavara Crnogorske pravoslavne crkve, u Centralnom dnevniku Face TV-a, izazvalo je veliku pažnju u regionu.

Mitropolit Mihajlo, između ostalog, govorio je i o Radovanu Karadžiću koji je u Hagu osuđen na 40 godina zatvora.

“Ako je tačno šta ljudi govore, a to je istorijski i faktički dokazano, naravno da treba da odgovara pred zakonom. Šta se dogodilo da od takvog čovjeka postane ovako nešto, sigurno je uloga Srpske pravoslavne crkve, SANU i Udruženja književnika Srbije. To je trolist koji je i prije genocida i građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji, u planu imao stvaranje velike Srbije. Ta ideja je postojala i u Drugom svjetskom ratu, a i ranije”, kazao je mitropolit Mihajlo, uz konstataciju da SPC, SANU i Srbija ni danas nisu odustale od te ideje. 

Istakao je kako mu nije poznat razlog zbog kojeg srpski političari i veliki dio srpske javnosti negiraju genocid u Srebrenici, dodajući da je “to veoma skupo, potreban je ogroman novac da se plati za te zločine”.

Mišljenja je da se genocid u Srebrenici treba izučavati u školskim udžbenicima, jer je to istorija ovih prostora, ali i da bi mlađe generacije shvatile da se ovaj zločin desio na prostoru RS-a, te da takvo nešto nikada više ne ponovi.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!