Sekulović: MUP nema namjeru da mijenja Zakon o državljanstvu

„Ministar Sekulović je saopštio ambasadoru Adamu da su dešavanja u našoj zemlji posljedica demokratske tranzicije vlasti, ali da Vlada sada nakon trideset godina građenja jednog sistema, želi i vodi novu politiku. Govoreći o tužilačkim zakonima, ministar je naglasio da je od početka rada nove Vlade postignut određeni napredak na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i da konkretni rezultati u poglavljima 23 i 24 zavise od rada Tužilaštva, čemu bi mogli doprinijeti tužilački zakoni usklađeni sa preporukama Venecijanske komisije“, navodi se u saopštenju MUP-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova nema namjeru da mijenja Zakon o crnogorskom državljanstvu i radi se o malom broju ljudi koji bi potencijalno dobili crnogorsko državljanstvo na osnovu olakšica, poručio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, koji se danas sastao sa nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom.

Sekulović je rekao da je trenutno važeća Odluka o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva protivzakonita.

On je naglasio da Crna Gora svoju budućnost veže za Evropsku uniju i u tom smislu joj neizmjerno znači podrška Kraljevine Belgije.

Kako je saopšteno, tokom sastanka bilo je riječi o gorućim temama u Crnoj Gori, prenosi Portal Luča.

„Ministar Sekulović je saopštio ambasadoru Adamu da su dešavanja u našoj zemlji posljedica demokratske tranzicije vlasti, ali da Vlada sada nakon trideset godina građenja jednog sistema, želi i vodi novu politiku. Govoreći o tužilačkim zakonima, ministar je naglasio da je od početka rada nove Vlade postignut određeni napredak na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i da konkretni rezultati u poglavljima 23 i 24 zavise od rada Tužilaštva, čemu bi mogli doprinijeti tužilački zakoni usklađeni sa preporukama Venecijanske komisije“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Foto: Sergej Sekulović (Printscreen)

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!