Đukanović: 22. mart proglasiti danom žalosti, zastava na zgradi predsjednika sjutra na pola koplja, u Herceg Novom i Baru Dan žalosti u znak sjećanja na žrtve kovida 19

Đukanović očekuje da će Vlada proglasiti dan žalosti i da će se ozbiljno uzeti u razmatranje ideja o podizanju spomenika žrtvama kovida 19. On je svima koji su u proteklih godinu dana teške borbe protiv koronavirusa izgubili svoje najmilije još jednom uputio izraze saučešća i saosjećanja.  “Istovremeno, odajem priznanje ljekarima i svim medicinskim radnicima za nemjerljive napore i hiljade spašenih života. Pozivam još jednom sve građane Crne Gore da se odgovorno odnose prema mjerama, da čuvaju svoje i zdravlje drugih”, poručio je Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović podržao je inicijativu aktiviste za ljudska prava Aleksandra Zekovića da se 22. mart proglasi danom žalosti i danom nacionalnog sjećanja na sve žrtve koronavirusa.

“Zastava na zgradi predsjednika će sjutra biti spuštena na pola koplja u znak sjećanja na preminule od kovida 19”, poručio je Đukanović na Twitteru.

Dodao je da očekuje da će Vlada proglasiti dan žalosti i da će se ozbiljno uzeti u razmatranje ideja o podizanju spomenika.

Đukanović je svima koji su u proteklih godinu dana teške borbe protiv koronavirusa izgubili svoje najmilije još jednom uputio izraze saučešća i saosjećanja.

“Istovremeno, odajem priznanje ljekarima i svim medicinskim radnicima za nemjerljive napore i hiljade spašenih života. Pozivam još jednom sve građane Crne Gore da se odgovorno odnose prema mjerama, da čuvaju svoje i zdravlje drugih”, poručio je Đukanović.

U Herceg Novom i Baru sjutra će biti Dan žalosti u znak sjećanja na sve žrtve koronavirusa.

Dan žalosti, kako je saopšteno, obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradama opština Herceg Novi i Bar, zgradama javnih ustanova i privrednih društava čiji su osnivači opštine i objektima mjesnih zajednica.

Iz Opštine Bar su kazali da obilježavanjem dana sjećanja pokazuju dužan pijetet svim žrtvama čiji je prerani odlazak bolan i nenadoknadiv gubitak ne samo za porodice, već za grad u cjelini i čitavo društvo.

„Podržavajući inicijativu predsjednika Crne Gore, obilježavanjem dana žalosti na teritoriji barske opštine, Bar pokazuje poštovanje za sve preminule u Crnoj Gori, i još jednom upućuje izraze dubokog saosjećanja sa porodicama preminulih“, navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da je dan uoči 22. marta, kada je u Crnoj Gori zabilježen prvi smrtni slučaj od posljedica koronavirusa, Bar izgubio 124 stanovnika, a Crna Gora 1.194 građanina.

Iz lokalnih samouprava su ukazali da su elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni da svoje programe i sadržaje prilagode danu žalosti, prenijele su “Vijesti”.

Lokalni javni emiteri će, kako se navodi, svoj program prilagoditi obilježavanju dana žalosti, emitovanjem programa koji po svojoj prirodi odgovara obilježavanju tog dana.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!