Novo dobročinstvo: Brčvak poklonio đacima i prosvjetnim radnicima u Crnoj Gori 140.000 zaštitnih maski

“Ovim gestom gospodin Brčvak još jednom je pokazao iskrenu i suštinsku volju da pruži podršku, što najiskrenije cijene i obrazovni sistem, a vjerujemo i svi građani Crne Gore”, saopštili su iz Ministarstva prosvjete

Još jedan gest vrijedan divljenja došao je od čovjeka koji je od izbiijanja krize izazvane koronavirusom građanima Crne Gore donirao preko 800.000 eura pomoći.

Naravno, riječ je Hajrizu Hačku Brčvaku, humanitarcu koji je obrazovnom sistemu poklonio 140.000 zaštitnih maski, odnosno po jednu za svakog učenika u Crnoj Gori i svakog zaposlenog u prosvjeti.

Isporuka doniranih maski je u toku.

“Ovim gestom gospodin Brčvak još jednom je pokazao iskrenu i suštinsku volju da pruži podršku, što najiskrenije cijene i obrazovni sistem, a vjerujemo i svi građani Crne Gore”, saopštili su iz Ministarstva prosvjete, prenosi portal roditelji.me.

Taj resor očekuje da će početak školske godine proteći kako treba, uz nabavku koju sprovodi Uprava za imovinu od preko 69 hiljada maski, oko 2000 vizira za nastavnike, ali i svih potrebnih količina dezinfekcionih sredstava, dozera, dopuna za dozere, sapuna, sredstava za čišćenje i svih ostalih potreba samih škola.

“Na kraju, vjerujemo da će prosvjeta, uz neophodnu podršku nastavnika, roditelja i naravno đaka, prevazići aktuelni epidemiološki momenat, i nadamo se da će biti svijetao primjer kako i veliki sistemi, kada djeluju kao zajedno, mogu da budu od pomoći, a ne samo “kritične tačke”, poručuju iz Ministarstva prosvjete.

Podsjetimo, Brčvak je osnivač fondacije Hemiias, koja trenutno realizuje akciju sakupljanja novca za liječenje sedmogodišnjeg dječaka iz Bijelog Polja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!