Dino Rađa: Džordan bi u današnjoj košarci davao po 50 poena najmanje

“Današnja statistika, ti tripl-dablovi… To je tako napumpano, nekad je statistika bila asistencija kad dodaš loptu za zicer i taj igrač da koš. Danas je sve asistencija. Dodaš loptu na krilo, on napravi dribling, prođe igrača, zabije koš i to se broji kao asistencija. Čak i dva driblinga i broji se”, rekao je Rađa.

Legendarni hrvatski as Dino Rađa u razgovoru za podcast “Nuggets Srbija”, kazao je da bi Majkl Džordan u današnjoj košarci davao po 50 poena, te da je NBA liga postala igra brojki.

“Današnja statistika, ti tripl-dablovi… To je tako napumpano, nekad je statistika bila asistencija kad dodaš loptu za zicer i taj igrač da koš. Danas je sve asistencija. Dodaš loptu na krilo, on napravi dribling, prođe igrača, zabije koš i to se broji kao asistencija. Čak i dva driblinga i broji se”, rekao je Rađa, prenose Vijesti.

“To je marketinško silovanje da bi se prodalo i to se radi uspješno, svaka im čast, ali sve te brojke su pretjerane. Tripl-dabl Vestbruka i Oskara Robertsona… to je razlika nebo i zemlja. Trideset koševa Lebrona i Džordana nije isto…“

Nekadašnji centar Bostona je nema dilemu Džordan ili Džejms.

“Tu nema izbora, da Džordan igra u ovim uslovima davao bi po 50 koševa i to najmanje. Džordan je išao kući krvav, a Lebron stalno kuka, pa što bi tek da su ga čuvali igrači poput Rodmana ili Ouklija. Naravno, Lebron je odličan košarkaš, ali ne može se uporediti sa Džordanom. Nije čak bolji ni od Kobija, Birda, Medžika, pa ni od Dancana“, zaključio je Rađa.

On smatra da su Jokić i Dončić igrači puni talenta, za koje američki košarkaši nemaju rješenje, ali isto ne misli za Adetokumba, koji je dvostruki MVP.

“Igrom slučaja igrali smo protiv Grčke kvalifikacije za OI i bila je ta taktika. Tad je Janis bio isto dobar, nije bio MVP, ali je bio u vrhu. Ne daj mu prostor, zagradi ga i u kontranapadu mu ne daj da primi loptu. Sve drugo što napravi, neka napravi. Dao nam je četiri koša“, izjavio je Rađa.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!