Đukanović: Ako je u Crnoj Gori zaista više sveštenika Srpske pravoslavne crkve nego vojnika, taj nesklad će morati nekako da se poravna (VIDEO)

Đukanović je komentarisao polaganje vijenca delegacije Vlade na grob kralja Nikole Petrovića Njegoša, povodom 100 godina od njegove smrti, navodeći da to vidi kao još jedan incident iz repertoara nekompetentnog vladanja. “I vladanja koje uvijek pokušava da napravi neki mali incident ili neku malu pakost na štetu prethodne vlasti, ne mareći da suštinsku štetu nanosi državi Crnoj Gori i njenim nacionalnim interesima. Mislim da su građani Cetinja to jako dobro prepoznali, na pravi način okvalifikovali, nacionalno odgovorno postupili”, kazao je Đukanović

Ako neko misli da može da šalje poruke da je u Crnoj Gori više sveštenika Srpske pravoslavne crkve nego vojnika, to samo opominje da će taj nesklad, ako to jeste tako, morati nekako da se poravna, poručio je predsjednik Milo Đukanović.

“I da ćemo ga vjerovatno prirodno ravnati tako što neće biti mjesta u Crnoj Gori za one koju su, za početak, nelegalno u Crnoj Gori”, kazao je Đukanović u intervjuu za TV Nikšić.

“Ako neko misli da je došlo njegovih pet minuta da se sada obračunava sa Crnom Gorom, mora znati da se rezultati izbora mijenjaju i da nije pametno danas povlačiti neke poteze koji će nas obavezivati kasnije da im kažemo da im neće biti samo tijesno u crnogorskim institucijama, nego i u Crnoj Gori, ako našu otvorenost i gostoprimstvo zloupotrebljavaju na način da uništavaju ono što su najveće crnogorske vrijednosti”, dodao je.

Mediji su nedavno prenijeli da je protojerej Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić u jednoj emisiji kazao da u Crnoj Gori postoji 650 “samo crkvenih odbora”. “Neka svaki odbor ima najmanje pet članova, pa to je preko 3.000 ljudi. To je više nego što broji crnogorska vojska”, kazao je tada Džomić.

Đukanović je kazao da se moraju jasno upozoriti oni koji poziciju vlasti, koliko god je obnašali, smatraju kao šansu da uništavaju crnogorski identitet, da im to ne može poći za rukom.

“Da sve što rade ostaje vrlo precizno zabilježeno, veoma duboko urezano, i da će za to svi koji rade na tome odgovarati”, poručio je predsjednik države.

Đukanović je komentarisao polaganje vijenca delegacije Vlade na grob kralja Nikole Petrovića Njegoša, povodom 100 godina od njegove smrti, navodeći da to vidi kao još jedan incident iz repertoara nekompetentnog vladanja.

“I vladanja koje uvijek pokušava da napravi neki mali incident ili neku malu pakost na štetu prethodne vlasti, ne mareći da suštinsku štetu nanosi državi Crnoj Gori i njenim nacionalnim interesima. Mislim da su građani Cetinja to jako dobro prepoznali, na pravi način okvalifikovali, nacionalno odgovorno postupili”, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, trenutak je da svi oni koji prave takve “previde” to razumiju kao još jednu blagovremenu opomenu i koriguju svoje ponašanje.

“I da shvate, šta god intimno mislili, ako se bore za vlast u Crnoj Gori, i ako sticajem raznih okolnosti dođu u poziciju vlasti, da su ne samo u ustavnoj nego i u moralnoj obavezi da se odgovorno odnose prema nacionalnim interesima Crne Gore i građana naše države”, kazao je Đukanović.

On je, govoreći o epidemiji koronavirusa, kazao da Crna Gora i dalje ima svakodnevno visok nivo obolijevanja. “Ali sve nas posebno pogađa i visok nivo smrtnosti. To govori da ni šire političke mjere koje se tiču graničnog režima, ukupne kontrole ponašanja građana i njihove discipline u odnosu na preduzete epidemiološke mjere, ali i zdravstveni sistem i njegovi kapaciteti ne postižu željene rezultate”, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, to sada poprima dramatične razmjere, prenose Vijesti.

“Sve skupa nalaže promjenu i dodatno zaoštravanje u strategiji borbe protiv pandemije, kako bismo sačuvali živote građana, stabilnost zdravstvenog sistema i šansu za skori oporavak ekonomije, kako bi sačuvali šansu za predstojeću ljetnju turističku sezonu”, kazao je Đukanović.

Foto: Predsjednik.me

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!