Adnan Čirgić podnio prijavu protiv izvjesnog Marka Zečevića koji mu je prijetio i vrijeđao ga preko telefona

Danas, 8. marta 2021. godine, malo prije 18 sati, imao sam poziv s nepoznatoga broja. Zvao je muškarac koji se predstavio kao novinar i kad se uvjerio da je dobio pravi broj počeo je s uvredama i prijetnjama da sam Turčin, poturica, džukela, da prestanem da zavađam pravoslavni narod u CG… Nakon toga predstavio se kao Marko Zečević. Jedan dio razgovora snimio sam, a nakon toga prekinuo vezu, naveo je Čirgić u prijavi

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik Adnan Čirgić podnio je Upravi policije prijavu zbog prijetnje, koju je, kako navodi, telefonskim putem primio od izvjesnog Marka Zečevića koji je naveo i da je po zanimanju navodno novinar.

“Danas, 8. marta 2021. godine, malo prije 18 sati, imao sam poziv s nepoznatoga broja. Zvao je muškarac koji se predstavio kao novinar i kad se uvjerio da je dobio pravi broj počeo je s uvredama i prijetnjama da sam Turčin, poturica, džukela, da prestanem da zavađam pravoslavni narod u CG… Nakon toga predstavio se kao Marko Zečević. Jedan dio razgovora snimio sam, a nakon toga prekinuo vezu”, naveo je Čirgić u prijavi.

Dodaje i da je po prekidanju veze počeo dobijati poruke s istog broja, a nakon upozorenja da prestane s uvredama i prijetnjama uslijedile su poruke u nešto blažem tonu.

“Napominjem da se ovo desilo nakon današnjega protestnog skupa na Cetinju i izjave eksperta za kulturu Dragana Koprivice i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta u kojem sam nazvan uličarom, huliganom te izgrednikom koji je naveo građane na napad na zgradu bivšeg Ministarstva kulture. Imajući ukupan kontekst u kojem živim i djelim, poziv i prijetnje sam shvatio i doživio ozbiljno, zbog čega osjećam ugroženost i strah po sebe i svoj život, kao i za život i integritet moje porodice”, istakao je Čirgić.

Na Cetinju je danas organizovano protestno okupljanje profesora i saradnika Fakulteta za crnogorski jezik i književnost zbog toga što Vlada rne Gore, odnosno resorno ministarstvo, nije od prošle godine uplatilo nijednu ratu za tu ustanovu, uprkos zakonskoj obavezi privremenog finansiranja.

Na protestu su govorili Boban Batrićević i Adnan Čirgić.

Studenti su nosili transparente sa napisima “Što ste na nas digli Rajku”, “Dritane sloboda misli se ne može uhapsiti”, “Ministarstvo prosvjete, kulture, nauke, sporta i etničkog čišćenja”…

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!