Korak ka srećnijem djetinjstvu: Fondacija “Budi human” na račune devet korisnika rasporedila 65.000 eura

Sredstva koja su prikupljena slanjem SMS poruka sadržine 1 na 14543, kao i uplatama na opšti žiro i devizni račun, nalaze se na opštem računu Fondacije koji je transparentan u svakom trenutku. Sredstva akumulirana na ovaj način mogu biti iskorišćena u izuzetno hitnim slučajevima, kada se radi o životno ugroženom mališanu koji vodi bitku sa vremenom i kojem svaki sekund može biti presudan

Fondacija „Budi human“ rasporedila je 65.000 eura sa opšteg računa Fondacije na račune devet aktivnih mališana. Na račun svakog djeteta prenesena su novčana sredstva u iznosu od 7.222 eura, koja će doprinijeti bržem prikupljanju sredstava potrebnih za njihovo liječenje.

Sredstva koja su prikupljena slanjem SMS poruka sadržine 1 na 14543, kao i uplatama na opšti žiro i devizni račun, nalaze se na opštem računu Fondacije koji je transparentan u svakom trenutku. Sredstva akumulirana na ovaj način mogu biti iskorišćena u izuzetno hitnim slučajevima, kada se radi o životno ugroženom mališanu koji vodi bitku sa vremenom i kojem svaki sekund može biti presudan.

„U ovakvoj situaciji, uz saglasnost tročlane ljekarske komisije, sva sredstva mogu biti preusmjerena na račun tog korisnika. Ukoliko ne postoji takav slučaj, sredstva se raspoređuju na mališane koji su aktivni korisnici Fondacije ‘Budi human’. S obzirom da u Crnoj Gori trenutno nema životno ugrožene djece, za koju je podnijet zahtjev Fondaciji, kao ni one koja nisu zbrinuta na odgovarajući način, sredstva sa opšteg računa Fondacije su raspoređena na trenutno devet aktivnih korisnika”, saopšteno je iz Fondacije.

Iz Fondacije navode da sve ovo ne bi bilo moguće bez humanih ljudi, spremnih da pomognu kada je to najpotrebnije.

„Upravo zbog toga, dugujemo vam jedno veliko HVALA. Hvala što ste odlučili da svi zajedno budemo saborci u ovako važnoj i velikoj borbi, borbi za zdravlje naše djece. Jedno je sigurno – samo uz vašu pomoć možemo ostvariti naš zajednički cilj. Možemo omogućiti da naša djeca imaju srećnije i bezbrižnije djetinjstvo. Jer oni to zaslužuju”, piše u saopštenju Fondacije.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!