Vraneš: Cio srpski narod od Australije do Amerike slavi početak Prvog srpskog ustanka i proglašenje Sretenjskog ustava

Opština Pljevlja obilježiće 14. februara 220 godina od Prvog srpskog ustanka i 189 godina od proglašenja Sretenjskog ustava tadašnje kneževine Srbije, a pozivnice za svečanu akademiju potpisuje Vraneš, predsjednik Opštine Pljevlja iz Nove srpske demokratije

Predsjednik opštine Pljevlja Dario Vraneš kazao je Televiziji Vijesti da u Pljevljima proslavljaju 220 godina od Prvog srpskog ustanka i 189 godina od Sretenjskog ustava i to su, kako je rekao, nakon Božića, Vaskrsa i Vidovdana najznačajniji dani za cijeli srpski narod.

Kako prenosi portal vijesti.me, Vraneš je dodao i da taj dan treba da proslavlja, kako je rekao, “cio srpski narod od Australije do Amerike”.

Opština Pljevlja obilježiće 14. februara 220 godina od Prvog srpskog ustanka i 189 godina od proglašenja Sretenjskog ustava tadašnje kneževine Srbije, a pozivnice za svečanu akademiju potpisuje Vraneš, predsjednik Opštine Pljevlja iz Nove srpske demokratije.

Iz DPS-a su danas saopštili da Vraneš na ovaj način još jednom grubo produbljuje podjele i stvara sve veću distancu među građanima Pljevalja, te proslavom stranih praznika, politikom agresivnog velikosrpskog nacionalizma, samo nastavlja dalju klerikalizaciju pljevaljske sredine i crnogorskog društva, na šta njegovi koalicioni partneri, zarobljeni trulim kompromisima, sramno ćute.

Foto: Opština Pljevlja

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!