Air Montenegro novi naziv brenda avio kompanije To Montenegro

“U procesu selekcije pristiglih ponuda za izbor imena stručni žiri nije imao dilemu, jer i po njihovim kriterijumima i po prijedlogu najvećeg broja građanki i građana ime brenda Air Montenegro predstavlja najbolji naziv za novu etapu i prepoznatljivi kontinuitet nacionalne avio kompanije”

Air Montenegro je novi naziv brenda pod kojim će letjeti avioni avio kompanije To Montenegro.

“Naziv brenda je verbalni iskaz koji za ulogu ima osnovnu identifikaciju brenda od strane javnosti i on se često razlikuje od naziva kompanije nosioca brenda. Postoji mnogo faktora koji utiču na kreiranje uspješnog brenda. Najvažniji od svih je pružanje kvalitetne usluge, ali značajnu ulogu igraju i ime i logo po kojim se kompanija prepoznaje”, navode iz kompanije.

To, dodaju, potvrđuje i podatak da je na adresu novog avioprevoznika stiglo preko 500 predloga za novi naziv i logo.

“U procesu selekcije pristiglih ponuda za izbor imena stručni žiri nije imao dilemu, jer i po njihovim kriterijumima i po prijedlogu najvećeg broja građanki i građana ime brenda Air Montenegro predstavlja najbolji naziv za novu etapu i prepoznatljivi kontinuitet nacionalne avio kompanije”, ističu, prenosi Portal Luča.

Kvalitetno brendiranje, naglašavaju, treba da se oslanja na strukom vođeni, interdisciplinarni proces.

“Izbor vizuelnog identiteta, koji je sam po sebi bio mnogo teži zadatak, kako za realizaciju, tako i stručnom žiriju za odabir, nije sa aspekta tehničke primjenjivosti i specifikacija prepoznat u ponuđenim rješenjima. Zato je kompanija To Montenegro odlučila da raspiše međunarodni nagradni konkurs za izradu loga”, piše u saopštenju.

Međunarodnim konkursom ujedno počinje i globalna marketinška promocija brenda Air Montenego i cilj je da odabrano rješenje vizuelnog identiteta bude ambasador Crne Gore i na nebu i na svjetskim aerodromima.

Foto: Montenegroairlines.com

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!