Predstavnici Fondacije Gusinje posjetili Generalni konzulat u Njujorku

Povod posjete bio je potpisivanje Memoranduma o saradnji između ovog Udruženja i Ministarstva prosvjete na realizaciji projekta adaptacije školskih terena JU OŠ „Džafer Nikočević“ u Gusinju, a povodom ranije dogovorene donacije i saradnje

Delegacija Udruženja Fondacija Gusinje, koju su činili predsjednik Ibrahim Radončić, koordinator za sport Šefkija Šeka Koljenović i član UO Alen Mrkulić, posjetila je Generalni konzulat Crne Gore u Njujorku i razgovarali sa ambasadorom Željkom Stamatovićem i konzulom Amerom Cikotićem.

Povod posjete bio je potpisivanje Memoranduma o saradnji između ovog Udruženja i Ministarstva prosvjete na realizaciji projekta adaptacije školskih terena JU OŠ „Džafer Nikočević“ u Gusinju, a povodom ranije dogovorene donacije i saradnje.

Foto: Uprava za dijasporu

Fondacija Gusinje je za realizaciju ovog pojekta opredijelila 100.000 dolara kojima će rukovoditi Ministarstvo prosvjete zaduženo da, kao partner na projektu, realizuje sve potrebne aktivnosti u cilju izgradnje terena, saopštila je Uprava za dijasporu.

Predstavnici Uduženja najavili su organizaciju još dva donatorska skupa do kraja godine, u cilju prikupljanja dodatnih sredstava za izgradnju školskih terena, ali i realizaciju drugih projekata u Crnoj Gori.

Fondacija Gusinje je aktivno udruženje iseljenika iz Crne Gore, poznato po donacijama i aktivnostima kojima podstiču razvoj rodnog Gusinja i države Crne Gore.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!