“Jedan od nas dvojice će otići pod crnu zemlju”: Jezive poruke koje su prethodile ubistvu Nusreta na Pešteru otkrile da je ubica planirao zločin

Poruka, za koju se ispostavilo da ju je poslala osoba koja je željela da mu naudi, pozivala ga je da dođe do nje. Nusret, ništa ne sumnjajući, odazvao se pozivu, ali ga je, umjesto očekivanog susreta, dočekala zasjeda. Na dogovorenom mjestu, umjesto žene, kojoj je lokalna zajednica prije nekoliko godina skupljala novac kako bi joj pomogli oko smještaja i dvoje maloljetne djece, sačekalo ga je nekoliko muškaraca koji su ga brutalno pretukli

“Jedan od nas dvojice će otići pod crnu zemlju. Bićeš svjedok kad te pozovem na kameru”, napisao je ubica Nusreta Destanovića bivšoj supruzi Rijaldi H, sa kojom je žrtva, kako se navodi, bila u emotivnoj vezi. Nakon ubistva, ove uznemirujuće poruke šokirale su javnost, ostavljajući ih u jezi i strahu.

Jezive prepiske nastale su znatno ranije, kada je Rijalda H. bila u svađi sa ubicom, Seadom Z.

“Jedno od vas će otići pod crnu zemlju. Ali zadnji se najslađe smeje. Veruj mi. Videćeš šta ću uraditi”, napisao je Sead Z, na šta mu je Rijalda H. odgovorila:

“Marš bre.

“Je** mi Nusret Aminu. Jedno od nas dvoje će otići pod crnu zemlju”, insistirao je Sead Z, a Rijalda H. je uzvratila:

“Neka ti je** Mujesiru”.

“Bićeš svedok kad te pozovem na kameru. Neka je** slobodno”, napisao je Sead Z.

KOBNA PORUKA GA KOŠTALA ŽIVOTA

Nusret je nestao prije nekoliko dana, da bi 10. februara, njegovo tijelo nađeno je u bunaru i tada je ustanovljeno da je u pitanju ubistvo, najvjerovatnije iz strasti ili osvete.

Novopazarska policija brzo je reagovala i za vrlo kratko vrijeme identifikovala osumnjičene za svirepo ubistvo momka sa Peštera.

Kako se sumnja, tragični niz događaja započeo je kada je Nusret primio poruku s Rijaldinog telefona.

Poruka, za koju se ispostavilo da ju je poslala osoba koja je željela da mu naudi, pozivala ga je da dođe do nje. Nusret, ništa ne sumnjajući, odazvao se pozivu, ali ga je, umjesto očekivanog susreta, dočekala zasjeda.

Na dogovorenom mjestu, umjesto žene, kojoj je lokalna zajednica prije nekoliko godina skupljala novac kako bi joj pomogli oko smještaja i dvoje maloljetne djece, sačekalo ga je nekoliko muškaraca koji su ga brutalno pretukli.

NUSRET IZBODEN 22 PUTA

Kako je “Blic” pisao, na Pešteru se dogodila tragedija koja je potresla cio Balkan. Nusret Destanović, muškarac (28), pronađen je mrtav u bunaru, a naknadna istraga otkrila je priču koja ledi krv u žilama.

Prema policijskom izvještaju, glavni osumnjičeni za ubistvo Nusreta je Sead Z, bivši suprug Rijalde H, s kojom je žrtva, kako se navodi, bila u emotivnoj vezi.

Istraga sugeriše da je Nusret bio namamljen u zamku porukom poslatom s njenog telefona koju, sumnja se, nije ona poslala. Imao je 22 uboda nožem. Na kraju je zaklan i bačen u bunar, prenosi Sandžak danas.

Nusret, vjerujući da ide na sastanak s njom, zapravo je upao u zamku.

Nusret je brutalno pretučen pre nego što je njegovo tijelo bačeno u bunar.

DŽENAZA U KRUGU PORODICE I PRIJATELJA

Nusret je sahranjen u rodnom Đerekaru, dok su se od njega oprostili njegovi najmiliji — otac Šemso, majka Fatima, tri brata i tri sestre, kao i mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Portal “Sandžak danas” je objavio dva video snimka koja prikazuju ključne trenutke koji su prethodili tragičnom ubistvu Nusreta Destanovića.

Na snimcima se vidi kako golf IV, u vlasništvu Destanovića, ulazi u dvorište jedne zgrade, okreće se i parkira. Iz automobila sa vozačevog sedišta izlazi Sead Zećović, koji trči prema suvozačevom mestu, i tamo, koristeći oštar predmet, zadaje više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući i kobne, piše portal “Sandžak danas”.

Izvor: “Blic”

Foto: Nusret Destanović (društvene mreže)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!