Balić: Gusinje ne zaslužuje da bude napušten grad

“Biće posla na modernizaciji rada Opštine i poboljšaćemo odnos sa dijasporom. Jako je loš prostorni plan, tako da ćemo se truditi da obezbijedimo sve uslove za sve ljude iz dijaspore koji žele da ulažu u naš kraj. Nažalost, ranije nije bilo razumijevanja za to”, tvrdi Balić

Novi predsjednik opštine Gusinje Sanel Balić stupio je na tu funkciju krajem septembra i poručuje da će se zalagati da Gusinje postane bolje mjesto za život.

“Gusinje ne zaslužuje da bude napušten grad”, poručio je Balić.

Gostujući u emisiji “Mreža” na TVCG, Balić je kazao da se prethodno rukovodstvo Opštine nije domaćinski odnosilo prema građanima i dijaspori.

“Trudićemo se da promijenimo to. Biće posla na modernizaciji rada Opštine i poboljšaćemo odnos sa dijasporom. Jako je loš prostorni plan, tako da ćemo se truditi da obezbijedimo sve uslove za sve ljude iz dijaspore koji žele da ulažu u naš kraj. Nažalost, ranije nije bilo razumijevanja za to”, tvrdi Balić.

Vodeći problemi u opštini Gusinje vezani su za infrastrukturu. Balić tvrdi da glavni putevi koji vode do turističkih naselja nisu u dobrom stanju.

“Do brojnih kuća u udaljenim selima nema asfalta”, podvukao je on.

Što se tiče kapitalnih projekata, Balić kaže da imaju dobru saradnju sa Vladom.

“Ovo je bila godina koja je bila skok za ulaganja što se tiče Gusinja. Sad čekamo da se završi trg u našoj opštini, do kraja godine. Biće to jedan od najljepših trgova u državi”, zaključio je Balić.

Podsjetio je da je budžet Opštine dosta mali – oko dva i po miliona eura, prenosi rtcg.me.

“Odatle se finansiraju plate, tekući računi i planska dokumentacija. Od 2016. godine jeste počelo ulaganje na sjeveru Crne Gore, ali tvrdim da je to dosta malo. Država ne može da razvija samo centar i južni dio. Ionako imamo problem sa iseljavanjem, ne treba se baviti centralizacijom. Gusinje zaista ima potencijala za razvoj”, kazao je Balić.

Foto: Sanel Balić (Bošnjačka stranka)

Idi na VRH
error: Content is protected !!