Zbogom, Donalde: Tramp napustio Bijelu kuću (VIDEO)

U kratkom obraćanju novinarima po polijetanju, Tramp je rekao da je postigao mnogo tokom svog mandata i poručio da on i njegova supruga Melanija vole američki narod

Foto: Printscreen/The Telegraph

U pratnji prve dame, Donald Tramp poslednji put je napustio Bijelu kuću tokom svog predsjedavanja.

Po njega i Melaniju Tramp doletio je helikopter koji ih je odveo u vazduhoplovnu bazu Endruz, gdje će biti održana kratka oproštajna ceremonija prije njegovog poslednjeg leta kao predsjednika ka Palm Biču.

U kratkom obraćanju novinarima po polijetanju, Tramp je rekao da je postigao mnogo tokom svog mandata i poručio da on i njegova supruga Melanija vole američki narod, piše Gardijan.

Tramp je odslužio četiri godine mandata na mjestu američkog predsjednika, a neće, kako je najavio, prisustvovati inauguraciji nasljednika Džoa Bajdena.

Foto: Printscreen/The Telegraph

Prije napuštanja Bijele kuće, on je potpisao niz uredbi kojima je dodijelio pomilovanje brojnim osuđenicima, među kojima je i njegov nekadašnji šef kampanje Stiv Benon.

Prethodno je Bijela kuća objavila oproštajnu video poruku odlazećeg predsjednika SAD.

On se najprije osvrnuo na početak mandata i obećanje da će učini Ameriku ponovo velikom.

“Ponosan sam na to što smo zajedno postigli. Uradili smo ono što smo željeli da uradimo, ali i mnogo više”, rekao je Tramp na početku svog oproštajnog govora, prenio je Gardijan.

Odlazeći predsjednik je rekao i da se moli za Džoa Bajdena, iako je više puta ranije tvrdio da je Bajden pobijedio na izborima zahvaljujući izbornoj krađi, mada nikada nije iznio dokaze za to, prenio je “Blic”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!