Drugi smrtni slučaj među medicinskim radnicima u Pljevljima: Preminula Dragana Loncović

Pljevljaci duboko žale za gubitkom svojih sugrađana koji su kao zdravstveni radnici prvi priskočili u pomoć oboljelima od ove opake bolesti, bez obzira na veliki rizik po vlastito zdravlje i u toj borbi položili svoje živote

Foto: Facebook

Posle smrti od posljedica virusa Covid 19 primarijusa doktora Miloja Jestrovića iz Doma zdravlja Pljevlja, danas je zabilježen i drugi smrtni slučaj među medicinskim radnicima u Pljevljima. Preminula je od posljedica epidemije virusa i Viša medicinska sestra Opšte bolnice u Pljevljima Dragana Loncović (1983).

Dragana je dugo godina, iako veoma mlada, radila kao glavna medicinska sestra na Internom odjeljenju pljevaljske bolnice. Kad joj je konstatovan pozitivan test na virus korone, prebačena je u bolnicu “Brezovik” u Nikšiću, a posle pogoršanja zdravstvenog stanja u KBC u Podgorici gdje je i preminula, piše pvinformer.me.

Pljevljaci duboko žale za gubitkom svojih sugrađana koji su kao zdravstveni radnici prvi priskočili u pomoć oboljelima od ove opake bolesti, bez obzira na veliki rizik po vlastito zdravlje i u toj borbi položili svoje živote.

Draganine kolege sa izuzetnom tugom su novinarima  Pljevaljskog informera saopštili da se Dragana još u martu kad je počela epidemija korone, prva dobrovoljno javila da radi na odjelu za COVID 19 i pokazala neviđenu upornost u radu sa oboljelim sugrađanima. Još je tragičnije je što je ova mlada pljevaljska heroina bila jedino dijete svojih roditelja.

Dragana je pored obaveza u Opštoj bolnici Pljevlja radila i kao predavač u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima, a isticala se i humanitarnim radom i pomoći svještenstvu Manastira Svete Trojice u Pljevljima oko rešavanja zdravstvenih problema.

“Tužna su danas Pljevlja i njeni pljevljaci, a posebno njene kolege i koleginice u Opštoj Bolnici u Pljevljima zbog prerane smrti ove mlade heroine koja je položila ono što je najvrednije, svoj život, boreći se za zdravlje svojih sugrađana. Pljevaljska heroina otišla je u vječnost, da korača stazama besmrtnosti”, napisali su novinari Pljevaljskog informera.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH