Američkom influenseru u Zagrebu oštećen auto beogradskih tablica, stižu savjeti: “Stavi bh table i rahat si gdje god odeš”

“Je li to stvarno država u kojoj želite živjeti? Gdje su posjetioci koji dođu u miru zlostavljani zbog stvari na koje ne mogu uticati? Želim znati. A onima koji misle da sam ovo izmislio za lagane lajkove i preglede… Pogledajte si državu, ovo se stvarno dogodilo. Nije šala. Možda je rijetkost, ali se dogodi. Prihvatite to i potrudite se da od svoje države napravite bolje mjesto za sve”, poručio je Justus i dodao kako o ovome više neće pričati

Američki influenser Justus Reid koji se prije osam mjeseci doselio na Balkan, doživio je neugodnost u Zagrebu gdje mu je neko ukrao beogradske tablice i ključevima izgrebao auto. Sada je svima poslao snažnu poruku.

Justus se najprije zahvalio svojim fanovima na porukama podrške, a onda se obratio onima koji su u komentarima pokušali opravdati incident.

“Jednako ste loši kao i osoba koja je napravila taj vandalizam. A Srbima, koji kažu da se ovo dogodi svima sa beogradskim tablicama ili svim Srbima u Hrvatskoj, varate se. Na Balkanu sam osam mjeseci i ovo je jedini put da mi se ikada dogodilo ovakvo nešto. Nemojte koristiti akcije nekoliko luzera da opravdate mržnju cijele države. Zagreb je predivan grad i vrijedi ga posjetiti”, kazao je Justus u svom videu.

A onda se obratio Hrvatima koji misle da je on kriv za to što mu se dogodilo i da je trebao biti pametniji, piše Klix.ba.

“Je li to stvarno država u kojoj želite živjeti? Gdje su posjetioci koji dođu u miru zlostavljani zbog stvari na koje ne mogu uticati? Želim znati. A onima koji misle da sam ovo izmislio za lagane lajkove i preglede… Pogledajte državu, ovo se stvarno dogodilo. Nije šala. Možda je rijetkost, ali se dogodi. Prihvatite to i potrudite se da od svoje države napravite bolje mjesto za sve”, poručio je Justus i dodao kako o ovome više neće pričati.

“Svaka čast brate na ovoj poruci”, napisao mu je bh putopisac Robert Dacešin.

“Registruj ga u Bosni i rahat si gdje god da ideš”, napisao je jedan pratilac i svojim komentarom nasmijao mnoge.

“Srbi su naša braća, jednostavno si na debila naletio, nažalost! Sve najbolje i uživaj u Balkanu”, “Bravo. Treba neko sa strane da dođe i da nam kaže koliko je ovo suludo. I da, dešava se svuda. Djecu koja nemaju nikakve veze sa ratovima devedesetih smo zadojili mržnjom. A svi smo isti. Sa sve tri strane ima napaćenog naroda i pokvarenih političara. Ne dozvolimo da nas ponovo uvuku u novi krug mržnje”, još su neki od komentara ispod videa koji je pokupio više od 20.000 lajkova.

Podsjećamo, Justus je postao popularan kada je na TikToku počeo objavljivati izvjedbe balkanskih pjesama.

On je 2022. učestvovao u hrvatskom takmičenju “Supertalent”. Kako je otkrio za tamošnje medije, prvu pjesmu koju je naučio bila je “Ako te pitaju” Petra Graša, dok na njegovom profilu možemo pronaći i pjesme Halida Bešlića, Marije Šerifović i drugih.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!