Rahim efendija Muratović: “Nema ničeg čudnog na snimku na kojem beranski imam govori nad odrom druga i brata” (VIDEO)

“Došao čovjek čovjeku na sahranu. Progovorio čovjek čovjeku, drug drugu, pa sam rekao i brat bratu. Pa će neko reći kako brat bratu? Ako svi priznajemo da je jedan bog, ako svi vjerujemo u Adama, pa redom Adema, pa sve božije poslanike do Muhameda, kako nismo braća?”, rekao je efendija u emisiji “Gledajmo se” na TVCG

Beranski imam Rahim efendija Muratović, koji je govorom na sahrani protojereja stavrofora Dragana Ristića u Beranama oduševio ne samo Crnu Goru, nego i region, kazao je da mu je zbog toga bilo neprijatno.

Njih dvojica su bili dugogodišnji prijatelji, družili su se, a riječi koje je efendija izgovorio nad odrom svog druga odjeknule su nadaleko.

„Samo sam jednom pogledao taj snimak, ako mi vjerujete. Meni je bilo neprijatno… Zašto? Došao čovjek čovjeku na sahranu. Progovorio čovjek čovjeku, drug drugu, pa sam rekao i brat bratu. Pa će neko reći kako brat bratu? Ako svi priznajemo da je jedan bog, ako svi vjerujemo u Adama, pa redom Adema, pa sve božije poslanike do Muhameda, kako nismo braća?”, rekao je efendija u emisiji “Gledajmo se” na TVCG.

Istakao je da “nema ničeg čudnog na snimku na kojem beranski imam govori nad odrom druga i brata”.

“Protojerej me često zvao da idemo na pecanje, i nikad nisam otišao. I to nije mogao da mi prežali i oprosti, a mislim da mi je sve drugo oprostio kao i ja njemu što opraštam”, rekao je Rahim efendija Muratović.

Mnogi su čuli za prijateljstvo imama iz Berana hadži Rahima efendije Muratovića i pravoslavnog sveštenika Dragana Ristića, koji je nedavno preminuo, i bili dirnuti govorom efendije na sahrani svog prijatelja.📺Pogledajte priču iz emisije "Gledajmo se".#crnagora #berane #rtcg #tvcg #gledajmose

Posted by RTCG on Tuesday, March 19, 2024

Idi na VRH
error: Content is protected !!