Turska poslala medicinsku pomoć SAD, Erdogan pisao Trampu: Nadam se da ćete bolje razumjeti značaj naših odnosa

Pismo je stiglo juče s isporukom turske medicinske opreme, uključujući zaštitna odijela i maske, kako bi Ankara pomogla savezniku iz NATO-a da zaustavi širenje koronavirusa

Redžep Tajip Erdogan (Foto: Printscreen)

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan poslao je pismo američkom predsjedniku Donaldu Trampu u kojem je naveo da se nada da će Kongres SAD bolje razumjeti strateški značaj odnosa Ankare i Vašingtona s obzirom na solidarnost i sredstva podijeljena tokom pandemije koronavirusa. 

Pismo je stiglo juče s isporukom turske medicinske opreme, uključujući zaštitna odijela i maske, kako bi Ankara pomogla savezniku iz NATO-a da zaustavi širenje koronavirusa.

Kancelarija turskog predsjednika danas je objavila pismo upućeno Trampu, prenosi “Avaz”.

Kongres SAD zaprijetio je ranije da će uvesti sankcije Turskoj zbog kupovine ruskih sistema protivvazdušne odbrane S-400, ali je pandemija odgodila aktiviranje sistema, jer se i Ankara usredsredila na borbu protiv koronavirusa.

“Nadam se da će Kongres SAD i američki mediji u narednom periodu, u duhu solidarnosti koju smo pokazali tokom pandemije, bolje razumjeti strateški značaj naših odnosa”, istakao je Erdogan u pismu. 

On je dodao da se nada da će SAD postupati na način koji je u skladu sa potrebama zajedničke borbe protiv zajedničkih problema.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!