Simović kaže da su respiratori oduzeti i zahvalio Vučiću na “brizi”: Snaći ćemo se mi

Posebno smo zahvalni za najavljeni dodatak od dva respiratora koja bi nam predsjednik Srbije donirao na bazi dogovora sa liderom Nove srpske demokratije. Pretpostavljamo kao izraz brige za navodno ugroženi srpski narod u Crnoj Gori. Nema potrebe za tim. Ne kalibriramo u Crnoj Gori medicinsku opremu po nacionalnim frekvencijama. Crna Gora je odgovorna i organizovana građanska država koja je u stanju da i u najtežim okolnostima pandemije korona virusa svakom svom građaninu obezbijedi maksimalni mogući nivo zdravstvene zaštite, saopštio je Simović

Milutin Simović (Foto: GOV.ME)

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tima, Milutin Simović zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na brizi o Crnoj Gori.

“Ipak, mislimo da je dobro da on cjelinu svoje pažnje usredsredi na zaštitu zdravlja i dobrobit građana Srbije. Snaći ćemo se mi. Na sreću, još je država i tržišta na kojima je moguće za svoj novac kupiti nedostajuće proizvode, kao što smo u Srbiji kupili i hranu o kojoj govori predsjednik Srbije. Takođe, i drugih je država u kojima je moguće s njihovim trgovinskim kućama ugovoriti kupovinu robe proizvedene u trećim zemljama, a da vam ne bude oduzeta kao što se to nama dogodilo sa respiratorima na tržištu Srbije”, saopštio je Simović.

Vučić je danas, na konferenciji za medije, kazao da je Srbija spremna da Vladi u Podgorici odmah pokloni pet respiratora, ističući da “sa bratskim narodom u Crnoj Gori žele da imaju najbolje odnose”.

“Posebno smo zahvalni za najavljeni dodatak od dva respiratora koja bi nam predsjednik Srbije donirao na bazi dogovora sa liderom Narodne srpske stranke. Pretpostavljamo kao izraz brige za navodno ugroženi srpski narod u Crnoj Gori. Nema potrebe za tim. Ne kalibriramo u Crnoj Gori medicinsku opremu po nacionalnim frekvencijama.
Crna Gora je odgovorna i organizovana građanska država koja je u stanju da i u najtežim okolnostima pandemije korona virusa svakom svom građaninu obezbijedi maksimalni mogući nivo zdravstvene zaštite”, saopštio je Simović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!