Budi human: Pomozimo četvorogodišnjem Ognjenu da bolje vidi

Kao bebi mu je ustanovljeno oštećenje očnog živca na oba oka i suženo vidno polje. Na klinikama u Crnoj Gori i regionu nijesu moguće operacije očnog živca. Jedina nada da Ogi bolje vidi je Sveruski centar za očnu i plastičnu hirurgiju u gradu Ufa, u Rusiji, gdje ubrizgavaju aloplante za regeneraciju oštećenog tkiva

Ognjen Radonjić je rođen u aprilu 2015. godine u Podgorici. Kao bebi mu je ustanovljeno oštećenje očnog živca na oba oka i suženo vidno polje. Na klinikama u Crnoj Gori i regionu nijesu moguće operacije očnog živca. Jedina nada da Ogi bolje vidi je Sveruski centar za očnu i plastičnu hirurgiju u gradu Ufa, u Rusiji, gdje ubrizgavaju aloplante za regeneraciju oštećenog tkiva.

Iz Fondacije Budi human saopštili su da je Ognjen u septembru prošle godine u toj klinici imao prvu operaciju. Preporučeno je da još nekoliko puta boravi u klinici, kako bi napredak bio vidljiv.
Samim tim što ima oštećenje vida, ima i usporen psihomotorni razvoj, pa su mu svakodnevno potrebni stimulativni logopedski i defektološki tretmani koji iziskuju velike troškove.

Uprkos problemima kroz koje prolazi, Ognjen je veseo, razigran dječak koji voli djecu i druženje, a posebno muziku i igru.

Ognjenu se može pomoći tako što ćete upisati broj 28 i poslati SMS na 14543.

Ognjenu možemo pomoći i uplatom na žiro – račun 520-39014-15 ili devizni račun 520042000001503997 IBAN broj: ME25520042000001503997

Swift: HBBAMEPGXXX

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!