Upoznajte jedinu djevojku iz Crne Gore koja radi u Protivterorističkoj jedinici policije

Nikšićanka Tamara Đurđevac je prva i jedina djevojka koja radi u Protivterorističkoj jedinici policije (PTJ), svakodnevno prolazi surovi dril i ne zaostaje za muškim kolegama

Crna fantomka, uniforma, teška policijska oprema, automatska puška u rukama… Tipična slika specijalca svuda na svijetu, ali ispod te maske u ovom slučaju krije se djevojka.

I to ne bilo kakva, već po mnogo čemu neobična 25-godišnjakinja, sa još neobičnijim životnim putem, koji ju je doveo do elitne jedinice Uprave policije.

Nikšićanka Tamara Đurđevac stoji rame uz rame sa muškim kolegama – ona je prva i jedina djevojka koja već tri godine radi u Protivterorističkoj jedinici policije (PTJ).

Stasita Nikšićanka svakodnevno prolazi surovi dril i ne zaostaje za muškarcima, gdje je na obukama, zbog ženske staloženosti, ponajbolja u gađanju iz snajperske puške…

Đurđevac je, kaže, odmalena znala da će nositi uniformu, osjećala je da je policijski posao poziv za nju, pa je roditeljima i starijim sestrama već nakon osnovne škole saopštila da će biti policajka.

“Odmalena treniram džudo i disciplina mi je nekako u krvi. Niko iz porodice ne radi u policiji, pa se želja nije javila tako što sam gledala oca u uniformi, jednostavno – tako sam osjećala. Policijsku školu sam htjela da upišem i nakon osnovne, ali se tada ukinula Srednja škola unutrašnjih poslova, pa sam to učinila na studijama – upisala sam Policijsku akademiju. Nakon toga sam završila i Fakultet za bezbjednost u Baru”, počela je priču Đurđevac, koja je od 2016. godine u elitnoj jedinici, gdje dane provodi sa 60 muških kolega.

Opširnije pročitajte na portalu vijesti.me.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!