Eksplodirao motor: Avion se tresao “kao mašina za pranje veša”, kapetan se molio za spas (VIDEO)

“Nadam se da se svi molite. I ja ću se moliti, i nadajmo se da ćemo sigurno stići kući”, kazao je kapetan putnicima preko razglasa

Avion kompanije AirAsia X, koji je letio iz Pertha ka Kuala Lumpuru, morao je da se vrati u Australiju nakon što je zbog ozbiljnog kvara na jednom od motora počeo da se “trese kao mašina za pranje veša”.

“Nadam se da se svi molite. I ja ću se moliti, i nadajmo se da ćemo sigurno stići kući”, kazao je kapetan putnicima preko razglasa, prenosi Al Jazeera.

Avion Airbus A330 poletio je nešto prije sedam ujutro po lokalnom vremenu, ali prošlo je manje od sat vremena leta kada se dogodila eksplozija na motoru na lijevom krilu aviona.

Putnici su kroz prozore vidjeli motor su kako se trese nakon eksplozije, što je treslo i cijeli avion.

“Mnogo sam plakala, mnogo je ljudi plakalo, pokušavalo da nazove svoje majke, ali ništa nismo mogli da učinimo. Samo smo čekali i vjerovali kapetanu. Svi su aplaudirali kada smo sletjeli“, rekla je putnica Sophie Nicolas za ABC.

Avion se na kraju vratio u Perth, gdje je sigurno sletio, ali troje putnika završilo je u bolnici zbog povreda koje su uzrokovale snažne vibracije.

AirAisa X nije saopštio detalje kvara, samo je navedeno da je sigurnost putnika za njih najveći prioritet. 

A post shared by saya mae (@maesaya) on

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!