Bijelo Polje: Slavko Mrdović uručio Domu starih oko 50 kompleta kreveta, natkasni, lampi, dušeka i raznih pomagala

Mrdović je kazao da je odavno želio da rodnom gradu uruči ovakav poklon. “Životna želja mi da svojoj zemlji poklonim što više medicinskog materijala, magnetnu rezonancu, a staračkom domu će uslijediti još donacija”, rekao je poznati humanista

Humanista i predsjednik Svjetske organizacije za humanitarna pitanja Crne Gore, Bjelopoljac Slavko Mrdović, uručio je Domu starih u Bijelom Polju donaciju od oko 50 kompleta kreveta, natkasni, lampi, dušeka, invalidskih kolica i drugih pomagala.

Mrdović je kazao da je odavno želio da rodnom gradu uruči ovakav poklon.

“Životna želja mi da svojoj zemlji poklonim što više medicinskog materijala, magnetnu rezonancu, a staračkom domu će uslijediti još donacija”, kazao je Mrdović, piše portal vijesti.me.

Na vrijednoj donaciji se zahvalio predsjednik Opštine Aleksandar Žurić i podsjetio da ovo nije prvi da Mrdović donira svom gradu.

“Oprema koju je Mrdović poklonio Domu starih značajno će unaprijediti kvalitet života ljudi u trećoj dobi, a posebno nas raduje što ovaj veliki humanista ova djela čini isključivo iz pravih ljudskih osjećaja”, kazao je Žurić.

Donacijom će, kako je kazao direktor Doma starih Dejan Pavićević, biti opremljeno prizemlje te ustanove, što će otvoriti vrata za nove korisnike.

Uručenju donacije prisustvovala je i potpredsjednica Opštine Nemša Omerhodžić.

Foto: “Vijesti”

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!