Dino Merlin obradovao publiku sa dvije nove pjesme: Poslušajte “Skoro će zima” i “Ne radujemo se”

“Dragi moji prijatelji, upravo su pred vas izašle dvije ljepotice, dvije sestre blizanke. Jedna s Markom, jedna sa mnom. Iako se možda čini da svaka priča svoju priču, izgleda da je to jedna priča. O našim životima, o našim ljubavima, sreći i razočarenju; o svemu onome što mi svi zajedno prolazimo u našim životima. Nadam se da ćemo ih dugo zajedno pjevati”, poručio je sarajevski kantautor po izlasku novih singlova i video-spotova

Sarajevski muzički čarobnjak odlučio je da obraduje svoju vjernu publiku sa dvije nove pjesme, a sve kako bi dodatno naelektrisao već usijanu atmosferu uoči predstojećih koncerata.

Dino Merlin, dosljedan sebi i svojoj nježnoj umjetničkoj duši, uoči nastavka senzacionalne turneje “Mi” po arenama u Beogradu, Zagrebu, Skoplju i Cirihu, upotpunjuje svoj muzički opus video spotovima za dvije nove pjesme. “Skoro će zima” nova je balada iz njegove kreativne radionice, a u isto vrijeme objavio je i duet “Ne radujemo se” s beogradskim multiinstrumentalistom Markom Louisom. Obje pjesme biće premijerno izvedene uživo na prvom od četiri rasprodana beogradska koncerta.

Nastavak je to posebne umjetničke priče, Merlinovog specifičnog muzičkog izraza zbog čega već pune četiri decenije dominira popularnom muzičkom kulturom ovih prostora.

A i dalje ostaje jedinstven i nadaleko prepoznatljiv autor koji svojim stihovima, upakovanim u moderne muzičke izraze i najmoderniju svjetsku produkciju, ostavlja trajni zapis najčistije ljubavne emocije tako jednostavno, a opet moćno kako bi uvijek i u svako vrijeme bio dostupan svim generacijama.

“Dragi moji prijatelji, upravo su pred vas izašle dvije ljepotice, dvije sestre blizanke. Jedna s Markom, jedna sa mnom. Iako se možda čini da svaka priča svoju priču, izgleda da je to jedna priča. O našim životima, o našim ljubavima, sreći i razočarenju; o svemu onome što mi svi zajedno prolazimo u našim životima. Nadam se da ćemo ih dugo zajedno pjevati”, poručio je sarajevski kantautor po izlasku novih singlova i video-spotova.

Nove pjesme poslužiće kao idealno zagrijavanje glasnica za predstojeće četiri rasprodane Arene u Beogradu, četiri u Zagrebu, dvije u Skoplju i dvije u Cirihu, a ovih njegovih dvanaest velikih koncerata i dalje drže tempo “Merlinomanije” koja je zavladala još prije godinu dana, otkad je krenuo s novom globalnom turnejom i u samo nekoliko dana rasprodaje najveće dvorane ovih prostora gdje god najavi koncert.

To i ne čudi jer Dino Merlin u javnosti je, prije svega, prepoznatljiv kao umjetnik koji koncerte priređuje na najvećim pozornicama, kako regije, tako i svijeta, a njegova posebna harizma na svakom koncertu jedinstveno je i neuporedivo iskustvo.

Prepoznao je to i BH Telecom i Samsung koji se u projektu “Skoro će zima” ponosno vezao partnerskom saradnjom za ovog umjetnika. Uz visoke produkcijske standarde i sveukupnu dramaturgiju Merlinovi spektakli ne mogu se nazvati samo koncertom nego lijepim uspomenama i sinergijom srodnih duša koje zajedno uglas stvaraju, kažu mnogi, pravu magiju, zbog koje ga i s pravom nazivaju čarobnjakom muzike i emocija, piše “Avaz”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!