Na mural Ratku Mladiću bačena crna farba, grupa momaka ubrzo “oprala” lice zločincu

Jutros je bilo prisutno nekoliko policajaca u civilu koji se nalaze malo dalje od murala. Ekipa portala Nova.rs zatekla je i jednog starijeg muškarca koji je na mural zakačio cvijeće

Nepoznata osoba je bacila crnu farbu na mural Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu. Ipak, to nije dugo potrajalo, pošto se pojavila grupa mladića, među kojima jedan koji je sprejem “sanirao” grafit sa likom osuđenog ratnog zločinca.

Za “restauraciju” su donijeli i merdevine, prenosi Nova.rs.

Kako javlja reporter Nova.rs, jedan prolaznik im dao 1.000 dinara da „popiju nešto”.

Jedan od momaka koji čuvaju lik ratnog zločinca u razgovoru sa starijom prolaznicom rekao je da saniraju grafit jer „dolaze da im prskaju debili i pederi“.

Jutros je bilo prisutno nekoliko policajaca u civilu koji se nalaze malo dalje od murala. Ekipa portala Nova.rs zatekla je i jednog starijeg muškarca koji je na mural zakačio cvijeće.

Reporter Nova.rs razgovarao je i sa stanarima zgrade. Jedna od njih se, izlazeći iz zgrade, nasmijala kada je vidjela uništen mural ratnog zločinca i dodala: “Opet“. Kako je kazala za taj portal, “sve ovo im se popelo na glavu“.

„Ovo će ovako izgleda u nedogled. Nemamo mira od svega“, rekla je stanarka zgrade.

U međuvremenu, kako je javio reporter, stigla je i grupa momaka koji su prionuli na čišćenje murala, kao i kada je prethodnog puta prekriven farbom. Mural je „opran“ nakon pola sata.

Foto: Printscreen/Nova.rs

Idi na VRH
error: Content is protected !!