Novi okovi za Rasima Ćufurovića: Operateri ga prijavili zbog duga, a on nema ništa sem odjeće koju nosi

Njegov dug iznosi ukupno 9.392,25 kuna, ali se dobar dio, vjerovatno, odnosi na kamate i ostale troškove s obzirom na to da se radi o potraživanjima dva teleoperatera, koji su ga izvršili preko jednog zagrebačkog notarske i jedne tamošnje advokatske kancelarije

Krajiški rob Rasim Ćufurović je u novim mukama: hrvatskoj Finansijskoj agenciji (FINA) prijavila su ga dva teleoperatera zbog neplaćanja telefonskih računa.  

Karlovčanin kojeg je jedna romska porodica u Draganiću zvjerski mučila i držala ga kao roba, oporavlja se od trauma u jednom hrvatskom prihvatilištu, a njegovi mučitelji čekaju suđenje. No, teške traume s njihovog imanja nisu jedina njegova muka, piše Kaportal.hr.

Nekadašnji rob sada se, naime, našao na novom udaru – hrvatskih izršilaca. Prijete mu stečajem, ali on, vjerovatno, neće bankrotirati, jer ionako nema ništa osim odjeće koju nosi.

Njegov dug iznosi ukupno 9.392,25 kuna, ali se dobar dio, vjerovatno, odnosi na kamate i ostale troškove s obzirom na to da se radi o potraživanjima dva teleoperatera, koji su ga izvršili preko jednog zagrebačkog notarske i jedne tamošnje advokatske kancelarije.

Rasim Ćufurović u aprilu 2016. godine, u potrazi za poslom, došao je na imanje Velića u Draganiću kod Karlovca i tu, pod prisilom i protiv svoje volje, ostao sve do oktobra 2017. Maltretirali su ga psihički i fizički, a od stravične sudbine pobjegao je u oktobru 2017. samo zato što su Velići mislili da je umro od povreda koje su mu nanijeli kada su ga krvnički premlatili.

Bacili su ga polumrtvog u jarak iza imanja, iz koga je Rasim ispuzao i došao do komšija, koji su potom pozvali Hitnu pomoć pa je odvezen u karlovačku Opštu bolnicu

Jezivi slučaj robovlasništva, za šta je u oktobru prošle godine podignuta optužnica protiv osmoro članova porodice Velić, još nije dobio sudski epilog, izvijestio je “Kurir”. Iz Opštinskog suda u Karlovcu potvrđeno je da suđenje još nije počelo jer nije pravosnažno okončan postupak u vezi sa kontrolom mjera opreza koje su na snazi u odnosu na optužene.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!