Đukanović učestvovao na godišnjem sastanku šefova država i vlada zemalja članica prezidijuma Socijalističke internacionale (VIDEO)

Predsjednik Đukanović je u diskusiji skrenuo pažnju na pojedine aspekte koje treba potencirati u radu Internacionale i posvetiti im pažnju, uključujući pad kvaliteta politike na globalnom planu, minimiziranje multilateralizma i trend usmjeravanja na nacionalno pristupanje u rješavanja globalnih pitanja. Posebno se osvrnuo na neophodnost daljeg ujedinjenja Evrope i širenja na Zapadni Balkan i osnaživanja interesa za saradnju s obje strane Atlantika

Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović učestvovao je na godišnjem sastanku šefova država i vlada zemalja članica prezidijuma Socijalističke internacionale, u sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, na poziv generalnog sekretara pokreta Luisa Ajale.

Na sastanku su razmijenjenja mišljenja o stanju u međunarodnim odnosima, ključnim temama generalne debate Ujedinjenih nacija koje su istovremeno od posebnog interesa za članice SI, i o izazozima daljeg djelovanja pokreta.

Predsjednik Đukanović je u diskusiji skrenuo pažnju na pojedine aspekte koje treba potencirati u radu Internacionale i posvetiti im pažnju, uključujući pad kvaliteta politike na globalnom planu, minimiziranje multilateralizma i trend usmjeravanja na nacionalno pristupanje u rješavanja globalnih pitanja. Posebno se osvrnuo na neophodnost daljeg ujedinjenja Evrope i širenja na Zapadni Balkan i osnaživanja interesa za saradnju s obje strane Atlantika.

Ukazao je na uspjeh kontinuiteta nacionalne politike, reforme i rezultate na planu razvoja Crne Gore, i istovremeno uputio na važnost prepoznavanja prostora za djelovanje socijalističkog pokreta u pravcu reafirmisanja vrijednosti koje baštini, a što može činiti značajan doprinos stabilizaciji globalnih prilika, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Đukanovića.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!