Agencija Associated Press citirala govor Mila Đukanovića u UN

“Solidarnost sa izbjeglicama i raseljenim licima ne smije biti stvar političke odluke ili političkog izbora. To je prije svega pitanje humanosti“,prenosi AP govor predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića

Foto: Fokuspress.com

Američka agencija Associated Press u tekstu objavljenom na svojoj internet stranici citirala je predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

“Solidarnost sa izbjeglicama i raseljenim licima ne smije biti stvar političke odluke ili političkog izbora. To je prije svega pitanje humanosti“, prenosi AP govor Đukanovića.

Mnogo lidera koji govore puno o mnogim temama – temama koje su im važne, njihovim regionima, svijetu. To je ono što govor u Generalnoj skupštini SAD-a uvijek donosi svake godine. Svake godine dominiraju određene velike teme i povišeni glasovi, navodi u ovodnom tekst AP.

Ovdje, AP koristi suprotan pristup i ukazuje na neke misli koje možda nijeste čuli – glasove lidera koji govore u Ujedinjenim nacijama koji možda nijesu našli mjesto na naslovnicama i prostor u emisiji u četvrtak, trećeg dana rasprave 2019. godine, prenosi Portal Analitika. Pored Đukanovića citirani su:

“Gubimo svoje najmilije i njihovu stručnost. Gubimo i našu istoriju.” Lionel Rouven Aingimea, predsjednik Naurua, govoreći o visokim procentima nezaraznih bolesti u njegovoj zemlji

“Oni od nas sa obalnih atola i priobalnih područja širom Tihog okeana žive stvarnost klimatskih promjena. Ta stvarnost je postala naša noćna mora.” David Panuelo, predsjednik Mikronezije

“Istorija nas poznaje. Sa krvlju, znojem i mineralima gradili smo carstva i gradove Zapada. Afrika je razvijenom svijetu dala više resursa, daleko više nego što smo ikada dobili u vidu pomoći ili bilo kakve retorike filantropije.” Peter Mutharika, predsjednik Malavija.

“Budućnost je žena, jer moramo razumjeti da ne možemo uspjeti kada je otprilike polovina globalne populacije zadržana.” Joseph Muscat, premijer Malte.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!