Huso Brdakić više nije potpredsjednik Opštine Gusinje: Ponosan sam na ostvarene rezultate

“Posebno me raduje činjenica da sam bio na čelu projektnih timova i kod međunarodnih partnera odnosno donatora pozicionirao opštinu Gusinje kao relevantnog partnera, odnosno subjekta koji zna da dobije i upravlja donatorskim sredstvima. Tačnije, kroz saradnju sa njima, razne pregovore, zahtjevne procedure, komunikaciju i apliciranje za novčana sredstva, uspjeli smo da zavrijedimo pažnju i dodijeljena novčana sredstva, poštujući sve restriktivne procedure donatora, utrošimo na pravi način kako bismo našim službama, štedeći sopstveni budžet, obezbijedili vrijednu opremu, vozila i druge materijalne stvari, a sve u službi građana i posjetioca Gusinja”, piše u saopštenju

Potpredsjednik Opštine Gusinje, mr Huso Brdakić, od danas više nije na toj funkciji.

On je, kako je saopštio, danas zvanično predao funkciju potpredsjednika Opštine.

Brdakić je kazao da je “izuzetno ponosan na rezultate koje je ostvario za šest godina na mjestu potpredsjednika, zajedno sa svojim koleginicama i kolegama”.

“Posebno me raduje činjenica da sam bio na čelu projektnih timova i kod međunarodnih partnera odnosno donatora pozicionirao opštinu Gusinje kao relevantnog partnera, odnosno subjekta koji zna da dobije i upravlja donatorskim sredstvima. Tačnije, kroz saradnju sa njima, razne pregovore, zahtjevne procedure, komunikaciju i apliciranje za novčana sredstva, uspjeli smo da zavrijedimo pažnju i dodijeljena novčana sredstva, poštujući sve restriktivne procedure donatora, utrošimo na pravi način kako bismo našim službama, štedeći sopstveni budžet, obezbijedili vrijednu opremu, vozila i druge materijalne stvari, a sve u službi građana i posjetioca Gusinja”, piše u saopštenju.

Za kratko vrijeme su, dodao je, uspjeli da dobiju četiri evropska IPA prekogranična granta vrijedna preko 700.000 eura, nekoliko projekata od diplomatskih misija vrijednih preko 300.000 eura i nekoliko manjih grantova vrijednih na desetine hiljada eura.

“Takođe, na dva računa prekograničnih projekata, čija realizacija je u toku, ostavljamo preko 211.000,00 eura, tačnije na računu projekta CLEAN iznos od 61.034,09 eura, na računu projekta JEPA iznos od 150.826,00 eura. Ovih dana se očekuje isporuka još dva specijalizovana kamiona vrijednosti preko 150.000,00 eura namijenjenih za Komunalno preduzeće, jer smo prethodno sproveli procedure, nabavke i potpisali ugovore o isporuci sa dobavljačima. Zato danas s ponosom mogu kazati da smo otvorili vrata opštini Gusinje na mnogim adresama, gdje mnoge opštine nijesu mogle dobiti niti jednog centa, nadajući se da će nova lokalna ekipa u opštini znati to na pravi način da iskoristi”, saopštio je Brdakić.

On je poželio novoj vlasti uspjeh u radu.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!