Ukrajinka Olga tijelom zaštitila šestomjesečnu bebu od gelera (VIDEO)

Olga je rekla da se probudila kako bi nahranila bebu staru šest mjeseci i da ju je pokrila ćebetom kako bi se ugrijala u trenutku kada je došlo do raketnog udara. “I to je ono što je bebu održalo na životu. Samo sam je na vrijeme pokrila. A onda je Dmitro skočio i prekrio i nas”, rekla je Olga koja ima više posjekotina po glavi i tijelu, a beba je zadobila manje ogrebotine i nekoliko modrica

Olga, 27-godišnja Ukrajinka, teško je ranjena dok je skrivala svoju bebu od gelera u Kijevu. Prisjetila se šoka kada je vidjela krv koja je bila po njenom djetetu nakon udara projektila koji je razbio staklo u sobi.

“Ranjena sam u glavu i krv je počela da teče. I sve je teklo na bebu. Mislila sam da je to njena krv”, rekla je za Reuters Olga, sjedeći na krevetu u dječjoj bolnici u Kijevu gdje se liječi.

Fotografije Olge, njene zavijene glave i gornjeg dijela tijela prekrivenog posjekotinama dok drži svoju bebu Viktoriju pojavile su se naširoko na društvenim mrežama, prenosi Index.hr.

Fotografija prikazuje težak danak koji plaćaju civili u ruskoj invaziji.

Otac Dmitro uzeo je djevojčicu, a Olga je vrištala misleži da joj je ćerka posječena.

“Olga, to je tvoja krv, ne njena”, prisjetio se Dmitro šta joj je rekao.

Olga je rekla da se probudila kako bi nahranila bebu staru šest mjeseci i da ju je pokrila ćebetom kako bi se ugrijala u trenutku kada je došlo do raketnog udara.

“I to je ono što je bebu održalo na životu. Samo sam je na vrijeme pokrila. A onda je Dmitro skočio i prekrio i nas”, rekla je Olga koja ima više posjekotina po glavi i tijelu, a beba je zadobila manje ogrebotine i nekoliko modrica.

“Ne preostaje nam ništa drugo nego da ostanemo pozitivni i vjerujemo da je to najgora, najstrašnija stvar koja nam se mogla dogoditi u životu”, zaključuje Dmitro.

Ukrajinske vlasti kažu da je najmanje 60 civila ubijeno u Kijevu otkako je počela ruska invazija.

Foto: Printscreen/The Guardian

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!