Milo Đukanović u Njujorku sa iseljenicima: Predsjednik zahvalio dijaspori za lojalnost Crnoj Gori

Razgovarano je o procesima u našoj zemlji i regionu, u kontekstu integracionih aspiracija, dostizanja evropskih vrijednosti i standarda i povećanja kvaliteta života građana

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović po dolasku u Njujork, gdje učestvuje na 74. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, imao je susret sa predstavnicima dijaspore, u organizaciji Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku.

Foto: Predsjednik.me

Predsjednik je izrazio zahvalnost prisutnima i cijeloj dijaspori za lojalnost Crnoj Gori i doprinos stremljenjima naše savremene države, uz konstataciju da i dijaspora predstavlja značajan crnogorski potencijal za blisko bolju budućnost.

Foto: Fokuspress.com

Razgovarano je o procesima u našoj zemlji i regionu, u kontekstu integracionih aspiracija, dostizanja evropskih vrijednosti i standarda i povećanja kvaliteta života građana, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Foto: Fokuspress.com

Predsjednik će imati priliku da se sretne sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore i u četvrtak nakon istupanja pred Generalnom skupštinom UN-a.

Foto: Fokuspress.com

U nastavku posjete, predsjednik Đukanović će danas prisustvovati zvaničnom otvaranju generalne debate 74. zasjedanja Generalne skupštine i biće gost na ručku koji za najviše zvaničnike članica UN-a priređuje Antonio Gutereš, kao i na prijemima predsjednika SAD-a Donalda Trampa i Evropskog savjeta Donalda Tuska.

Foto: Fokuspress.com

Kao što je i uobičajeno, ambasador Željko Stamatović, koji se nalazi na čelu Generalnog konzulata u Njujorku, i konzul Amer Cikotić, pokazali su se kao sjajni domaćini i organizatori.

Valja na kraju istaći da je susret održan u restoranu Rocco Steakhouse na Menhetnu, čiji su vlasnici Džako Koljenović i Šućko Pjetrović.

Foto: Fokuspress.com

Foto: Fokuspress.com

Foto: Fokuspress.com

Foto: Fokuspress.com

Foto: Fokuspress.com

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!