Predsjednik Đukanović na Generalnoj debati 74. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

Predsjednik Đukanović će imati izlaganje na Generalnoj debati GS UN-a i učestvovati u liderskom dijalogu u okviru Političkog foruma na visokom nivou o sagledavanju stepena realizacije Ciljeva održivog razvoja( SDGs)

Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović  doputovao je danas u Njujork, gdje će na poziv generalnog sekretara UN-a Antonia Gutereša  od 24. do 28. septembra učestvovati na 74. zasijedanju  Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Predsjednik Đukanović će imati izlaganje na Generalnoj debati GS UN-a i učestvovati u liderskom dijalogu u okviru Političkog foruma na visokom nivou o sagledavanju stepena realizacije Ciljeva održivog razvoja( SDGs).

On  će biti gost na radnom ručku koji za najviše državnike organizuje generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš, i tradicionalnom prijemu koji za šefove država i vlada priređuje predsjednik SAD Donald Tramp. Predsjednik će, takođe, prisustvovati prijemu za šefove država i vlada čiji su domaćini predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk, prvi potpredsjednik Evropske komisije Frans Timermans i visoka predstavnica EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini.

Tokom boravka u Nujorku predsjednik Đukanović će učestvovati  na Blumberg biznis forumu koji okuplja najznačajnije lidere iz javnog i privatnog sektora, a predviđeni su i brojni  bilateralni susreti sa visokim zvaničnicima UN-a i država članica, kao i sa predstavnicima drugih međunarodnih organizacija.

U sastavu delegacije biće i ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!