Borio se kao lav, ali je izgubio bitku: Vanja je spasao majku od silovatelja, monstrum mu smrskao lobanju (VIDEO)

Dječak je došao kući iz škole i zatekao komšiju nad majkom Natalijom Krapivinom, koja je bila natopljena krvlju. Roman Pronin prisiljavao je ženu na seks, pa je Vanja, da bi spasio majku, uzeo teg od tri kilograma i udario muškarca njime. Međutim, napadač je zgrabio teg od dječaka i udario ga njime u glavu prije nego što je pobjegao, vjerujući da su majka i sin mrtvi

Dječak (16) koji je spasao svoju majku od silovatelja, nažalost je preminuo 19 mjeseci pošto mu je napadač smrskao lobanju.

Vanja Krapivin se oporavljao pošto je izgubio veći dio čeone kosti u napadu koji se dogodio u maju prošle godine, ali je prije dva mjeseca dobio grip i preminuo u utorak.

Dječak iz mjesta Severodvinsk na sjeverozapadu Rusije, došao je kući iz škole i zatekao komšiju nad majkom Natalijom Krapivinom, koja je bila natopljena krvlju. Roman Pronin (37) prisiljavao je ženu na seks, pa je Vanja, da bi spasio majku, uzeo teg od tri kilograma i udario muškarca njime, piše Skaj Njuz.

Međutim, napadač je zgrabio teg od dječaka i udario ga njime u glavu prije nego što je pobjegao, vjerujući da su majka i sin mrtvi. Komšije koje su čule njihove krike, pronašle su ih onesviješćene u lokvi krvi.

Vanja je poslije napada bio u komi devet mjeseci, dok se njegova majka oporavljala pošto je bila izbodena 27 puta. Hirurzi su tokom operacije morali da uklone dio mozga. TV voditelj Andrej Malkov pokrenuo je kampanju prikupljanja novca da bi se kupili titanijumska djelovi za njegovu lobanju i pokrili ostali medicinski troškovi, prenosi “Blic”.

Godinu dana poslije napada, pokazivao je “lagane znake da je svjestan”, a u junu je Vanja počeo da prepoznaje medicinsku sestru i da jede tečnu hranu. Mjesec dana kasnije poslat je u Moskvu, u rehabilitacioni centar, a počelo je i prikupljanje sredstava da bude poslat u Španiju na dalji oporavak.

Vanjina majka se suočavala sa kritikama u Rusiji jer ga je za sve vrijeme, koliko je dečak poživio, posjetila svega nekoliko puta. Ona se branila da ne može da se natjera da ga obiđe, jer krivi sebe za napad. Prije napada, ona je više puta molila nadležne da ne dozvole da Pronin živi u blizini njene porodice po oslobađanju.

On je poslije napada osuđen na 14 godina zatvora za pokušaje ubistva majke i sina. Poslije dječakove smrti, optužnica je izmijenjena u optužbu za ubistvo. Sada je pokrenuta istraga da se utvrdi zašto je Proninu dozvoljeno da živi u blizini djece.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!