Vukadinović nakon uručivanja Iskre našem mediju: Fokus je kuća, dom, zavičaj, Crna Gora (VIDEO)

“Fokus je i dijaspora, jer su oni toliko rasuti po svijetu da u stvari preko Fokusa saznaju gdje su, šta rade, koliko ih ima…”, rekla je Vukadinović

“Fokus je mnogo više od novine, od portala. To vam je, sigurno, i kuća, i dom, zavičaj. Fokus vam je i Crna Gora. Fokus je i dijaspora, jer su oni toliko rasuti po svijetu da u stvari preko Fokusa saznaju gdje su, šta rade, koliko ih ima…”

Ovim riječima poznata novinarka RTCG Olivera Vukadinović obratila se prisutnima na dodjeli nagrade “Iskra”, koja je održana u Zetskom domu na Cetinju (VIDEO SNIMAK)

Portal Revije Fokus dobio je specijalno priznanje za medijski doprinos.

“Zaista mi je čast što sam dio Iskrine priče jer vas pratim od samih početaka i prenosila sam ono što radite. Večeras mi je posebna čast što kao novinar dodjeljujem priznanje ljudima Portala Revije Fokus”, rekla je Vukadinović.

“Imati ove ljude za prijatelje, velika je nagrada i priznanje za Portal Revije Fokus” – Amer Cikotić, Began Čekić, Menton Kukić, Svetlana Peruničić, Olivera Vukadinović, SLobodanka Pajović i Elvira Bekteši

“Možda zvuči nevjerovatno, ali vjerujte da ljudi u dijaspori mnogo češće i mnogo više prate šta se radi u Crnoj Gori. Zato što oni, ma koliko bili zauzeti, poslovno uspješni, uvijek negdje u nekom kutku njihove duše tinja sjeta za njihovom domovinom, za rodnim krajem. I stalno pitaju šta ima novo, da se nije šta desilo u Crnoj Gori… Sve informacije su im jako važne. Čitaju oni i ono što nije dobro i znaju konstruktivno da ukažu, da iskritikuju, ali, vjerujte, oni to rade samo zato što žele da Crna Gora bude bolje mjesto za život svih nas, pa i njih. Jer, u stvari, mi ne možemo da budemo odvojeni od dijaspore. Moramo biti zajedno i moramo se uvažavati i poštovati. Zajedno smo jači i tako možemo ići naprijed”, kazala je Vukadinović, koja je godinama za RTCG pratila život i rad naših iseljenika.

Vukadinović je čestitala i Beganu Ćekiću, čiji rad, kako je rekla, dugo prati.

“On pomaže godinama i veliki je filantrop. On je čovjek, da biste znali šta znači dijaspora, koji je mene uvjerio kako se voli Crna Gora i domovina. On češće preleti okean, sedam-osam puta godišnje, i dođe do Gusinja i Crne Gore, nego što bi mi otišli do Bijelog Polja ili Herceg Novog u godini dana”, rekla je Vukadinović.

U ime Portala Revije Fokus nagradu je primila naša novinarka Svetlana Peruničić.

Nagradu “Iskra” dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo.

Idi na VRH
error: Content is protected !!