Divlje jagode i Tifa snimili rimejk čuvenog hita: Poslušajte novu verziju pjesme “Zauvijek tvoj” (VIDEO)

Odlučio sam se za rimjek pjesme ‘Zauvijek tvoj’, jer je ona uvijek nekako ‘tinjala, ali nikada nije uspjela da se nametne i probije kroz šund ondašnjeg muzičkog izdavaštva. Možda je danas bolje vrijeme za nju, istakao je Lipovača

Foto: Printscreen (YouTube/Croatia Records)

Poznati rock sastav Divlje Jagode ove godine slavi veliki jubilej – 40 godina postojanja, a za tu priliku odlučili su da objave novi album na kome se našao njihov veliki hit “Zauvijek tvoj”, koji je otpjevao Mladen Vojičić Tifa.

Riječ je o rimjeku pjesme koja, zajedno sa albumom “Konji” iz 1988. godine, slavi jubilej od 30 godina, piše Azra.ba.

Na novom albumu radilo je nekoliko bivših članova benda, a pored Tife, na snimanju čuvene pjesme Divljih Jagoda učestvovao je i nekadašnji bubnjar benda, Edin Šehović.

“Tifa i ja se poznajemo od davne 1981. godine, i bez obzira na sve turbulencije kroz koje smo prolazili do danas smo ostali veliki prijatelji. Tifa je izuzetno kompleksna ličnost i vanserijski pjevač, ali kada ga prihvatite takvog kakav jeste, sa svim njegovim manama i vrlinama, dobijete ono najbolje od njega, a to su emocije i eksplozija rokenrola”, rekao je Zele Lipovača, frontmen, gitarista i autor Divljih jagoda.

Lipovača je istakao da je za njega album “Konji” ujedno i najbolji koji je bend ikada snimio, jer su se na njemu našle njihove najbolje pjesme.

“Odlučio sam se za rimjek pjesme ‘Zauvijek tvoj’, jer je ona uvijek nekako ‘tinjala, ali nikada nije uspjela da se nametne i probije kroz šund ondašnjeg muzičkog izdavaštva. Možda je danas bolje vrijeme za nju”, istakao je Lipovača.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!