Pogledajte kako teku radovi na petlji Smokovac, na auto-putu Bar-Boljare (VIDEO)

Ovaj most se radi preko rijeke Morače, što predstavlja jedan zaista specifičan sistem izvođenja radova. Trenutno se na mostu u rijeci rade šipovi za temelje stubova, dok su šipovi za temelje skele završeni. Zbog osjetljivosti radova u rijeci napominjemo da se radovi izvode isključivo u skladu sa projektnom dokumentacijom, kao i važećim evropskim standarnima za zaštitu životne sredine, rekli su CdM-u iz Bemaxa

Foto: Printscreen

Radovi na izgradnji petlje Smokovac, na prioritetnoj dionici auto-puta Bar-Boljare od Smokovca do Mateševa, izvode se u skladu sa planom dinamike i buće završeni u predviđenom roku, a to je septembar 2020. godine, saopšteno je CdM-u iz kompanije Bemax.

U Bemaxu, firmi koja izvodi radove, podsjećaju da je izgradnja petlje počela 25. aprila i da će služiti za priključak Podgorice na auto-put Bar-Boljare.

“Najveći objekat u okviru petlje je most Smokovac. Takođe, predviđeni su i nadvožnjak preko pruge Zlatica, dva podvožnjaka, kao i veliki broj različitih potpornih konstrukcija”, kažu u Bemaxu.

Ključni objekat na kompletnoj petlji, most Smokovac, biće dug 150 metara.

“Ovaj most se radi preko rijeke Morače, što predstavlja jedan zaista specifičan sistem izvođenja radova. Trenutno se na mostu u rijeci rade šipovi za temelje stubova, dok su šipovi za temelje skele završeni. Zbog osjetljivosti radova u rijeci napominjemo da se radovi izvode isključivo u skladu sa projektnom dokumentacijom, kao i važećim evropskim standarnima za zaštitu životne sredine”, naglasili su iz Bemaxa.

Dodaju da se radovi na šipovima izvode 24 časa dnevno, kako bi u što kraćem roku bili završeni.

“Radove u rijeci započeli smo u periodu kada je nivo vode najmanji i očekujemo da ćemo sa radovima na rasponskoj konstrukciji početi na jesen. Radovi na montaži skele rasponske konstrukcije su takođe već počeli”, ističu u Bemaxu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!