Policija: Sadiković meta napada zbog priče o muzeju Husnije Pepića u Rožajama (VIDEO)

Priča o muzeju Pepića postigla je nevjerovatnu popularnost na internetu, ali su Sadikovića počeli da prozivaju kao neprijatelja Bošnjaka, koje je, navodno, u toj reportaži ponizio i uvrijedio, javila je TV Vijesti

Foto: Printscreen/TV Vijesti

Novinar Sead Sadiković je bio meta napada koji se u nedjelju veče dogodio u Bijelom Polju, a motiv je njegov novinarski rad, potvrdila je policija, javila je Televizija Vijesti.

Zbog toga su sinoć uhapšeni Rožajci Ilhan i Hilmo Pepić, kojima je određen pritvor do 72 sata.

Oni su, inače, sinovci Husnije Pepića, vlasnika privatnog muzeja u Rožajama, o kojem je Sadiković krajem prošle godine snimio reportažu za magazin Bez granica, koja je postala povod za prijetnje njemu, navodno zbog vrijeđanja Bošnjaka.

Sadiković kaže, prenosi TV Vijesti, da mu već duže vrijeme mnogi crtaju metu, a da su napadači u ovom slučaju izmanipulisani.

Foto: Printscreen/TV Vijesti

On je, javila je ta televizija, zbog priče o muzeju Husnije Pepića već bio meta prijetnji koje je prijavio policiji.

„Ponavljam, radi se o režiji i huškanju ljudi na mene. Prijavio sam te prijetnje krajem prošle godine policiji, i to jednog Rožajca iz vladajuće strukture i neke brojeve iz inostranstva. Nisu me ni pozivali iz tužilaštva“, kazao je Sadiković.

Priča o muzeju Pepića postigla je nevjerovatnu popularnost na internetu, ali su Sadikovića počeli da prozivaju kao neprijatelja Bošnjaka, koje je, navodno, u toj reportaži ponizio i uvrijedio, javila je TV Vijesti.

Foto: Printscreen/TV Vijesti

„Onda dobijam nove prijetnje, za nove priče o Petnjici i Gusinju. U Petnjici na dan izbora radim na ivici incidenta. Nakon tih novih provokacija i direktnih prijetnji uspijevam da dođem do tužilaštva, u februaru ove godine. Tada se verbalnim napadačima pridružuje i vlasnik kuće-muzeja, o čemu sam sa najboljim namjerama pravio priču“, rekao je Sadiković.

Sadiković je kazao da ga je danas zvao brat vlasnika muzeja čiji su sinovi uhapšeni zbog napada i da ga je zamolio da se sretnu.

„Žao mi je što su izmanipulisani. Vjerujem da to nije teško shvatiti. Oni su žrtve, pa onda i ja, pa onda svi mi. Tvrdim i ponavljam: krivac je nalogodavac nalogodavca za bombaški napad i to već zna skoro sva Crna Gora“, rekao je Sadiković.

Pogledajte reportažu zbog koje je Sadiković bio meta bombaškog napada:

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!