Pogledajte šta je majčinska ljubav: Majmunče su kao bebu poveli na liječenje, a kada su ga vratili… (VIDEO)

Naime, jedan od majmuna, vjerovatno njegova mama, odmah je dotrčao, zgrabio malenog i privukao ga sebi u zagrljaj. Do njih je došao još jedan manji majmun pa su se njih troje tako neko vrijeme grlili

Mali majmun Pearce iz Južne Afrike bio je povrijeđen, pa ga je neprofitna organizacija Umsizi Umkomaas Vervet Rescue Centre odvela na liječenje.

Umsizi, inače, brine o odraslim i tek rođenim majmunima i napuštenim bebama. Ulove ih, odvedu ih do veterinara i liječe, a čim majmuni prizdrave i narastu (ako se radi o bebama) puštaju ih natrag u divljinu.

Tako su i malenog Pearcea, čim se oporavio, vratili njegovoj porodici. Neko iz udruženja je, srećom, snimio dirljivu scenu kad puštaju majmunčića iz transportera, a on odlazi svojoj porodicii u zagrljaj, doslovno.

Naime, jedan od majmuna, vjerovatno njegova mama, odmah je dotrčao, zgrabio malenog i privukao ga sebi u zagrljaj. Do njih je došao još jedan manji majmun pa su se njih troje tako neko vrijeme grlili.

Oko njih su trčkarali i neki drugi majmuni, a onda im se približio i najveći od svih, za kojeg možemo samo pretpostavljati da je tata, a koji zaštitnički kružio oko njih. Iako je udruženje objavilo video na svojoj Facebook stranici u decembru prošle godine, nedavno je postao viralan, prenosi Telegram.hr.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!