Nikšićanke neumorno rade da nahrane gladne: Topli obrok dobiju svi koji ih pozovu

Četiri dame iz Nikšića, Konstantina Nina Vojinović, Aleksandra Božović, Zorica Perunović i Svetlana Isailović, sa osmijehom kažu da se ne boje korone. Jedino ih je strah gladi. Ne njihove, nego korisnika Narodne kuhinje, pa zbog toga ne osjećaju umor iako mjesec dana neumorno rade.

Narodna kuhinja u Ulici Novaka Ramova u Nikšiću otvorena je u julu prošle godine. Namjera NVO “Izvor života”, koja je otvorila kuhinju, bila je da rade šest dana i spremaju oko 200 obroka dnevno.

Čim je korona “zakucala” na vrata Crne Gore, četiri dame su preko noći odlučile da kuhinja radi svih sedam dana, a da topli obrok dobiju svi koji ih pozovu – bilo da je riječ o osobama u stanju socijalne potrebe, bolesnim ili stariji kojima se ne preporučuje izlazak vani.

Prije korone imali su 197 korisnika, od čega dvadesetak njih kojima su dostavljali hranu. A danas?

“Imamo 414 korisnika, od toga oko 230 onih kojima dostavljamo obrok. Prva tura kreće u osam, zatim u 9,30 sati, a treća kada ovdje završimo podjelu. Ne možemo drugačije da stižemo, iako su nam tri vozila na raspolaganju i nesebično nam pomažu Volonteri Crne Gore, kao i ‘Heroji iz komšiluka’. Da nema njih, ne bi mogli sami sa ovolikim brojem korisnika. Za mjesec dana smo podijeli oko deset i po hiljada obroka”, kaže Nina dok joj osmijeh zadovoljstva ne silazi sa lica.

OPŠIRNIJE NA PORTALU VIJESTI

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!