Hezbolah podržava novu intifadu: Dvije rakete lansirane ka Izraelu (VIDEO)

Na nekoliko lokacija u Izraelu, nadomak Pojasa Gaze, oglasile su se sirene za uzbunu. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za lansiranje raketa

Foto: Printscreen

Palestinska grupa Hezbolah danas je saopštila da podržava novu intifadu, odnosno palestinski ustanak protiv Izraela.

“Podržavamo poziv na novu intifadu i pojačan otpor (protiv Izraela), što je najveći i najbitniji odgovor na odluku Amerike”, poručio je lider Hezbolaha, Sajid Hasa Nasrala, misleći na odluku SAD da prizna Jerusalim kao prijestonicu Izraela, prenosi Rojters.

Hezbolah je podržao novu intifadu, uprkos činjenici da ni Druga intifada, koja je počela septembra 2000. godine, nije zvanično završena.

Izraelska vojska saopštila je da su dvije rakete lansirane prema Izraelu iz Pojasa Gaze pale unutar te palestinske teritorije.

Na nekoliko lokacija u Izraelu, nadomak Pojasa Gaze, oglasile su se sirene za uzbunu. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za lansiranje raketa, piše Blic.rs.

“Dvije rakete ispaljene su večeras u pravcu Izraela iz Pojasa Gaze, a sletjele su unutar Pojasa”, navode i izraelski mediji.

Zvuk sirene, upozoravajući na rakete, začuo se u južnom izraelskom gradu Aškelonu i izraelskim naseljima sjeverno od priobalne enklave, objavio je izraelski list “Haarec”.

Rakete su ispaljene usred sukoba u Gazi, na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu u trenutku kada Palestinci protestuju protiv odluke koju je američki predsjednik Donald Tramp juče saopštio – da SAD priznaju Jerusalim kao prijestonicu Izraela, navodi izraelski list. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!